25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Από τη Ναύπακτο στην Παναγία την Προυσιώτισσα με τα πόδια – Προσκύνημα 27 ωρών για μητέρα και γιο

Δέος, κατάνυξη και συγκίνηση κατακλύουν κάθε χρόνο τους εκατοντάδες πιστούς -από την Ευρυτανία και κάθε γωνιά της Ελλάδας- που επισκέπτονται τον Προυσό για να τιμήσουν τη χάρη της Παναγίας της Προυσιώτισσας, που γιορτάζει στις 23 του Αυγούστου.

Το τάμα στην Παναγία είναι ιερό και έτσι πολλοί επιλέγουν να φθάσουν με τα πόδια, συνήθως από το Καρπενήσι ή τον Γαύρο, με εφόδια ένα μπαστούνι, νερό, φαγητό και έναν φακό· μια μητέρα και ο γιος της ξεκίνησαν από τη… Ναύπακτο και έφθασαν στο Μοναστήρι έπειτα από 27 ώρες.

Διαβάζουμε στο nafpaktianews.gr: “Ο Γιάννης Πύργας και η μητέρα του Αθανασία Καλαμπαλίκη πήγαν με τα πόδια στην Ιερά Μονή της Παναγίας Προυσιώτισσας για να προσκυνήσουν. Ξεκίνησαν στις 8 το βράδυ της Δευτέρας και έφτασαν στην Παναγία το βράδυ της Τρίτης περπατώντας περίπου 27 ώρες, κάνοντας μια στάση περίπου τρεις ώρες για να ξεκουραστούν.

Από της 8 το βράδυ που ξεκίνησαν από την Ναύπακτο έφτασαν το πρωί στις 6 το πρωί στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, κάνοντας εκεί την στάση τους, συνεχίζοντας μετά το περπάτημα από τις 10 το πρωί και φτάνοντας στο προορισμό τους στις 12 το βράδυ της Τρίτης (…)”.

(ΠΗΓΗ)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ