28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Από τον Δεκέμβριο έχουν υποβληθεί 4.451 αιτήσεις για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Από το Δεκέμβριο έχουν υποβληθεί 4.451 αιτήσεις για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε πρόσφατη εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών Οικονομολόγων (ΠΑΕΛΟ) σημειώνοντας ότι διαπιστώνεται αυξητική τάση στις αιτήσεις.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της ένωσης για την εκδήλωση με θέμα: «Η πορεία του εξωδικαστικού συμβιβασμού και των 240 δόσεων το 2022» στην οποία ήταν καλεσμένη η ειδική γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους Μαριαλένα Αθανασοπούλου ενώ στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο κ. Σταϊκούρας, μεταξύ άλλων, σημείωσε την προσπάθεια που γίνεται για την βέλτιστη αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες τις τελευταίας διετίας.

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι αποτελούν θετικό δείγμα γραφής οι 468 προτάσεις ρυθμίσεων όπου οι 205 οφειλέτες έχουν αποδεχθεί την ρύθμιση και συμπλήρωσε ότι υπάρχει αυξητική τάση για υποβολή στα αιτήματα από τον Δεκέμβριο αφού έχουν υποβληθεί 4.451 αιτήσεις.

Η κυρία Αθανασοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα έχει εισπράξει την εύσημα από την ΕΕ λόγω του θεσμικού πλαισίου του εξωδικαστικού, τόνισε ότι υπάρχει αύξηση ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό από τον Δεκέμβριο του 2021 και πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων προέρχεται από νοικοκυριά και κυρίως αφορούν τραπεζικές οφειλές.

Το 91% των αιτημάτων περιλαμβάνει νοικοκυριά και ο μέσος όρος «των κουρεμάτων» του χρέους είναι 28%.

Τέλος τόνισε ότι αναμένει προτάσεις από την ΠΑΕΛΟ για τυχόν βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ