27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Από το Βελούχι, στον Ψηλορείτη… Συμμετοχές από το Καρπενήσι στο Pierra Creta των 200 χιονοδρόμων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 6η διοργάνωση Pierra Creta στη ρίζα του Ψηλορείτη προκαλώντας για άλλη μια χρονιά το ενδιαφέρον αθλητών απ’ όλο τον κόσμο

από την έντυπη έκδοση

Την καθιέρωσή της και στα δρώμενα του χειμερινού τουρισμού φιλοδοξεί να πετύχει η Κρήτη, με την διοργάνωση του αγώνα ορειβατικού σκι Pierra Creta να έρχεται να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο των αθλητικών δράσεων του νησιού. Από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου 2024 ο Ψηλορείτης γέμισε από σκιέρ απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και από την Ευρυτανία.

Η εκκίνηση του αγώνα, το Σάββατο 9 Μαρτίου, δόθηκε στον Λάκκο του Μυγερού από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και υπό τους ήχους της κρητικής λύρας και με παραδοσιακούς χορούς από βρακοφόρους. Φέτος ο αγώνας προσέλκυσε 110 αθλήτριες και αθλητές από 14 χώρες, και 85 συμμετοχές από την Ελλάδα, αποδεικνύοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζει και εκτός συνόρων. Ακόμα, έγινε ο 3ος παιδικός αγώνας σκι για παιδιά και εφήβους από την Κρήτη και όλη την Ελλάδα, καθώς και ο αγώνας ομάδων του 32ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος με τη συμμετοχή 17 αθλητών. Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με το καθιερωμένο γλέντι και την υπόσχεση να ξαναβρεθούν όλοι στον Ψηλορείτη για το 7ο Pierra Creta, τον Μάρτιο του 2026.

Στην Κρήτη βρέθηκαν και δύο χιονοδρόμοι από το Καρπενήσι, που συμμετείχαν στον ομαδικό αγώνα ορειβατικού σκι. Ο Ανδρέας Σιταράς και ο Μπάμπης Χατζόπουλος (μαζί με τον Δ. Κανάκη από την Αμοργό) άφησαν για λίγο το Βελούχι για χάρη του Ψηλορείτη και έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία. Στον Λάκκο του Μυγερού ήταν και ο Νεκτάριος Κολοκύθας, που συνέδραμε στη διοργάνωση του PierraCreta, καθώς οι δεσμοί ανάμεσα στο Καρπενήσι και στην Κρήτη είναι ισχυροί εδώ και αρκετά χρόνια.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ