20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Από το Καρπενήσι έστειλαν μήνυμα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Η συμβολική πεζοπορία του Αγώνα Ζωής (ΒΙΝΤΕΟ)

Με κεντρικό σύνθημα η «Η ελπίδα είσαι ΕΣΥ!», ο Σύλλογος γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» ν. Θεσσαλονίκης διοργάνωσε για 10η συνεχή χρονιά το Sail For Pink, καλώντας ανθρώπους απ’ όλη την Ελλάδα να γίνουν μέρος της μεγαλύτερης ενημερωτικής εκστρατείας στη Β. Ελλάδα για την πρόληψη κι έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού.

Στόχος της εκστρατείας, αλλά και των γυναικών του Συλλόγου -γυναίκες που και οι ίδιες έχουν βιώσει την εμπειρία του Καρκίνου του Μαστού- είναι ένας. Καμία άλλη γυναίκα να μη βιώσει την ίδια εμπειρία, αλλά και καμία γυναίκα που τη βιώνει να μη νιώθει μόνη, να ΖΕΙ και να ζει με ποιότητα.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά των Νεοπλασματικών Ασθενειών ν. Ευρυτανίας «Αγώνας Ζωής» ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και διοργάνωσε μια ωραία πρωτοβουλία, έναν συμβολικό περίπατο στα νότια του Καρπενησίου. Το απόγευμα της Τετάρτης, 19 Οκτωβρίου 2022, περισσότεροι από πενήντα άνθρωποι -γυναίκες, άνδρες, παιδιά- συγκεντρώθηκαν και πεζοπόρησαν με αφετηρία τον κόμβο του Κεφαλοβρύσου.

Για τη δράση αλλά και το έργο του «Αγώνα Ζωής» μίλησαν στα Ευρυτανικά Νέα, η πρόεδρος του συλλόγου, Ανθή Μουλιανίτη-Κοντοκώστα, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, και η Αντιδήμαρχος Δήμου Καρπενησίου, Σοφία Ζαλοκώστα.

Βίντεο από τη συμβολική εκδήλωση του “Αγώνα Ζωής”

Υπενθυμίζεται πως, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Καρκίνου του Μαστού, ο “Αγώνας Ζωής” πραγματοποιεί ενημερωτική ημερίδα σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ευρυτανίας, τον Δήμο Καρπενησίου και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 7.00 το απόγευμα, στη μικρή αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου. 

[ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ευρυτανικά Νέα και Στέλιος Κοντοκώστας / ΒΙΝΤΕΟ: Ευρυτανικά Νέα]

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ