Από το Καρπενήσι, στο Παρίσι, με στόχο ένα μετάλλιο! Ο Παραολυμπιονίκης Θανάσης Προδρόμου προετοιμάστηκε στην Ευρυτανία (vid)

Από το Καρπενήσι, στο Παρίσι, με στόχο ένα μετάλλιο! Ο Παραολυμπιονίκης Θανάσης Προδρόμου προετοιμάστηκε στην Ευρυτανία (vid)

Από 37 μέλη θα αποτελείται η ελληνική αποστολή για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024”, μεταξύ των οποίων θα βρίσκονται και 10 μεταλλιούχοι από τους Αγώνες του 2021 στο Τόκιο

Ιδανικές συνθήκες προπόνησης συνάντησε στο Καρπενήσι ο Παραολυμπιονίκης, Θανάσης Προδρόμου, που βρέθηκε επί ευρυτανικού εδάφους κατά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα ενόψει της παρουσίας του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», που ξεκινούν στις 28 Αυγούστου με τη συμμετοχή 4.440 αθλητών/τριών απ’ όλο τον κόσμο.

Ο Θανάσης Προδρόμου, το 2021 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (Ιαπωνία), στο αγώνισμα άλμα εις μήκος (κατηγορία Τ20-πνευματική δυσλειτουργία) και θέλει να ζήσει ξανά την εμπειρία κατάκτησης μεταλλίου στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός, αγωνιζόμενος στις 7 Σεπτεμβρίου.

Πριν μήνες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, που τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, ο ασημένιος Παραολυμπιονίκης του Τόκιο είχε παραστεί σε εκδήλωση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, διαπιστώνοντας τις εξαιρετικές συνθήκες (καιρός, υψόμετρο, εγκαταστάσεις κ.α) που προσφέρει ο τόπος στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Έτσι, πριν από δύο εβδομάδες, πήρε τα… βουνά της Ευρυτανίας και προπονήθηκε στα 1.000 μέτρα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την προετοιμασία και τη φιλοξενία που συνάντησε στην περιοχή.

«Το Καρπενήσι είναι ένα πανέμορφο μέρος, ιδανικό για το καλοκαίρι, όταν στις μεγάλες πόλεις η ζέστη είναι έντονη. Υπάρχουν οι εγκαταστάσεις, λειτουργούν τρία γήπεδα όπου ένας αθλητής στίβου μπορεί να προπονηθεί και εκτιμώ πως, με κάποιες παρεμβάσεις και έργα συντήρησης, θα γίνουν ακόμα καλύτερα», δηλώνει στην εφημερίδα ο Προδρόμου και βάζει, όπως πρέπει, ψηλά των πήχη ενόψει του Παρισιού· «στόχος είναι ξανά ένα μετάλλιο, παρότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος (…)», τονίζει.

Ο Προδρόμου πρωτοξεκίνησε τον στίβο στα 14 και χάρη στην επιμονή, θέληση και σκληρή προσπάθεια, έφθασε στην κορυφή του κόσμου· δίπλα του (όπως και στο Καρπενήσι) έχει πάντα τον προπονητή του, Ανέστη Μαντρατζίδη. Ο αθλητής εκφράζει ευχαριστίες για τη συμβολή τους στην προετοιμασία του στον τόπο μας, στον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας, Άρη Τασιό, και στον Διευθυντή του 1ου Δ.Σ. Καρπενησίου, Σιδέρη Μοτσιόλα.