19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αργότερα θα ανοίξουν τα σχολεία την Τετάρτη σε όλη τη Λέσβο λόγω παγωνιάς

Πιο αργά θα ανοίξουν τα σχολεία αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου σε όλη τη Λέσβο τόσο για την Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από απόφαση των δύο δήμων. Έτσι στα σχολεία ευθύνης του δήμου Μυτιλήνης η προσέλευση των μαθητών θα γίνει στις 9:30 το πρωί και στο δήμο Δυτικής Λέσβου στις 10:00.

Η απόφαση θεωρήθηκε επιβεβλημένη λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται στο νησί.

Χθες μετά τις 9:00 το βράδυ άρχισαν οι γονείς σταδιακά να ενημερώνονται με mail από τα σχολεία των παιδιών τους ότι δεν θα γίνει τηλεεκπαίδευση, σήμερα, στους δήμους όπου τα σχολεία παρέμεναν κλειστά καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξή της. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα δοθούν οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας για τα self test  στα σχολεία που θα λειτουργήσουν.

Κριτική στην πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. ασκεί ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου.  «Δίχως καμία μέριμνα για τεχνολογικό εξοπλισμό για τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, όλο το διάστημα της πανδημίας… μέσα από μια τηλεκπαίδευση που δέχτηκε «κόκκινη κάρτα» από την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα… (το υπουργείο) απαιτεί με εντολές της τελευταίας στιγμής να δημιουργηθεί μια ψευδής εικόνα ομαλότητας. Το Υ.ΠΑΙ.Θ. οφείλει να εξοπλίσει πλήρως όλες τις σχολικές μονάδες ώστε η τηλεκπαίδευση να πραγματοποιείται εντός τους. Οι εκπαιδευτικοί, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν και έχουν ασφαλή πρόσβαση στα σχολεία, έχουν δικαίωμα από εκεί. Όταν, όμως, οι καιρικές συνθήκες κάνουν δύσκολη ή επικίνδυνη την πρόσβασή τους στη σχολική μονάδα κανένας δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να μεταβούν σε αυτήν… ».

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ