19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αρχαία Ολυμπία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις γύρω από το μουσείο

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις γύρω από την Αρχαία Ολυμπία. Στο σημείο επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ανέφερε ότι «η κυριότερη αναζωπύρωση σημειώθηκε πίσω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, αλλά επιχείρησαν άμεσα τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και τα πυροσβεστικά οχήματα».

Τόνισε, δε, ότι «το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων βοηθούν οι αντιπυρικές ζώνες που έχουν διανοιχθεί». Μίλησε και για τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή: «Από νωρίς σήμερα το πρωί έχει ενισχυθεί η ένταση των ανέμων, αν και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις κάτι τέτοιο αναμενόταν να συμβεί μετά τις 10:00 το πρωί».

Υπενθυμίζεται πως τα μεσάνυχτα οι φλόγες βρέθηκαν μόλις 500 μέτρα από το μουσείο,ωστόσο δεν επεκτάθηκε χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων. Κατά τη διάρκεια της νύχτας δημιουργήθηκαν στην περιοχή αντιπυρικές ζώνες, ενώ πλέον οι δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τον αρχαιολογικό χώρο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις αποτελούνται από 174 πυροσβέστες με 52 οχήματα και εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και η ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, patrisnews.gr

To άρθρο Αρχαία Ολυμπία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις γύρω από το μουσείο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ