29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Δεν χρειάζεται να γίνουμε μοναχοί ή ασκητές για να ακολουθήσουμε τον δρόμο της θέωσης

Την ευχή «το νέο έτος να είναι γεμάτο με μοναδικές στιγμές αλλοίωσης από τη χάρη και από την αγάπη του Θεού, ώστε να μοιραζόμαστε την αφθονία αυτής της αγάπης με τον κόσμο γύρω μας ως κτίσματα καθ’ ομοίωση Του Δημιουργού μας», εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στην εγκύκλιό του για το 2023.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σημειώνει ότι «δεν χρειάζεται να γίνουμε μοναχοί ή ασκητές για να ακολουθήσουμε τον δρόμο της θέωσης». Γιατί, όπως τονίζει, «κάθε στιγμή, πάντοτε, με κάθε άνθρωπο που συναντούμε, υπάρχουν ευκαιρίες να πράττουμε όπως ο Θεός θα έπραττε, να μιλούμε όπως ο Θεός θα μιλούσε, και να αγαπάμε όπως ο Θεός αγαπά».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος καλεί όλες και όλους «να εμπνευστούμε σήμερα, την πρώτη ημέρα του νέου έτους, από τον φωτεινό Ιεράρχη της Καππαδοκίας και Διδάσκαλο της Οικουμένης, τον Μέγα Βασίλειο, Αρχιεπίσκοπο Καισαρείας, και την παρακαταθήκη του που ενισχύει τη θέση της Εκκλησίας για το τι ακριβώς σημαίνει άνθρωπος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ