28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ασθενοφόρο παραδόθηκε στο Ραπτόπουλο Αγράφων. Τελετή παρουσία της υφυπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου (29/5), η τελετή παράδοσης του ασθενοφόρου οχήματος στον Δήμο Αγράφων, προσφορά του Ομίλου “ΥΓΕΙΑ”. Το ασθενοφόρο παρέδωσε ο κ. Αθανάσιος Παπαγεωργάκης, Μέλος ΔΣ “ΥΓΕΙΑ”, παρουσία της Εθελοντικής Ομάδας “Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών”, της Υφυπουργού Τουρισμού, κας Σοφίας Ζαχαράκη, του Δημάρχου Αγράφων, κ. Αλέξη Καρδαμπίκη, του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας, κ. Αριστείδη Τασιού, αντιδημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, προέδρων ΤΚ, εκπροσώπων τοπικών φορέων-συλλόγων κ.α.

Η λιτή εκδήλωση ξεκίνησε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα με την τέλεση αγιασμού, για να ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί. Συντονιστής ήταν ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Αγράφων, κ. Γρηγόρης Παπαθανάσης. Προς το τέλος, απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες.

Επόμενο βήμα είναι η επάνδρωση του ασθενοφόρου με εθελοντές της περιοχής, που θα λάβουν την απαραίτητη εκπαίδευση ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν άμεσα και αποτελεσματικά σε μια επείγουσα συνθήκη, σημείωσε ο κ. Γιώργος Ρουμελιώτης, Πρόεδρος Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών, ενώ ο Δήμαρχος Αγράφων ανέφερε πως ήδη, το ενδιαφέρον των δημοτών καταγράφεται ζωηρό. Η ομάδα θα ονομάζεται “Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Αγράφων”, ενώ πρόθεση του δημάρχου είναι αντίστοιχη πρωτοβουλία να υλοποιηθεί -εκτός από το Ραπτόπουλο- και στο χωριό των Αγράφων.

Παραδέχθηκε, πάντως, πως πρωταρχικός στόχος της δημοτικής αρχής και πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι η ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στη δυτική Ευρυτανία, ενώ γνωστοποίησε την θεσμοθέτηση οικονομικών κινήτρων -και- εκ μέρους του δ. Αγράφων (σ.σ. τα εφαρμόζει ήδη η Περιφέρεια) για τη στελέχωση των ιατρείων στα χωριά.

«Μία ευχάριστη στιγμή προσφοράς, συνεργασίας και αλληλεγγύης όταν οι δομές υγείας υποστηρίζονται από δομές πρόνοιας που είναι ενταγμένες στα υπάρχοντα συστήματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Στόχος μας και μοναδική μας προτεραιότητα να αντιμετωπίσουμε τις αδυναμίες μας και προσπάθειά μας να τις άρουμε», σχολίασε για την εκδήλωση ο κ. Καρδαμπίκης.

Οι εθελοντές διασώστες απ’ όλη την Ελλάδα, με την υφυπουργό Σ. Ζαχαράκη και τον δήμαρχο Αλ. Καρδαμπίκη
Ο δήμαρχος Αγράφων με τον μετεωρολόγο Τ. Αρνιακό και τον τραγουδιστή Γ. Καψάλη

Αναλυτικό ρεπορτάζ και δηλώσεις θα διαβάσετε στην έντυπη έκδοση των Ευρυτανικών Νέων

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ