19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αυστρία: Ένας νεκρός κι ένας αγνοούμενος από κατολισθήσεις

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ένας άλλος φέρεται ως αγνοούμενος μετά τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες έκοψαν δρόμους και απομόνωσαν χωριά, ανακοίνωσαν σήμερα οι αυστριακές αρχές.

Η κακοκαιρία που σημειώθηκε τη χθεσινή νύχτα, Τρίτη προς Τετάρτη, η οποία προκάλεσε επίσης υπερχείλιση ποταμών, ήταν αιτία να προκληθούν μεγάλες ζημιές στην ορεινή περιοχή Φίλλαχ στο κρατίδιο της Καρινθίας, στο νότο της χώρας, στα σύνορα με την Ιταλία και τη Σλοβενία.

“Ένας κάτοικος δυστυχώς βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, χωρίς να αναφέρει περισσότερες πληροφορίες. Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, πρόκειται για έναν άνδρα 82 ετών που παρασύρθηκε από ένα κύμα λάσπης.

Οι διασώστες και οι στρατιώτες που κλήθηκαν ως ενισχύσεις προσπαθούν να εντοπίσουν έναν άλλο άνθρωπο που βρισκόταν στο αυτοκίνητο του, δήλωσε ο εκπρόσωπος της περιοχής Μπερντ Ρίπαν.

“Παλεύουμε σε διάφορα μέτωπα”, συνέχισε. “Έχουμε στείλει ελικόπτερα (…) αλλά κάποια αγροκτήματα είναι πολύ απομακρυσμένα. Οπως δήλωσε, “πολλά” σπίτια έχουν μερικώς θαφτεί αλλά ο ακριβής αριθμός τους παραμένει άγνωστος.

Η Αυστρία αντιμετωπίζει αυτή την εβδομάδα κύμα καύσωνα που συνοδεύεται από καταιγίδες. Ο πολλαπλασιασμός των ακραίων καιρικών φαινομένων στην Ευρώπη είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, άμεση συνέπεια της ανόδου της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ