26 Μαρτίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Αφγανιστάν: Δολοφόνησαν αστυνομικό έγκυο στον 8ο μήνα

Δεν έχουν τέλος οι θηριωδίες των Ταλιμπάν, που πριν λίγες εβδομάδες κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, διατείνοντας ότι διαφέρουν από το σκληρό καθεστώς που κυβερνούσε τη χώρα πριν από είκοσι χρόνια. Ωστόσο, από τις πρώτες μέρες ανάληψης της εξουσίας έρχονταν αναφορές για στυγνές δολοφονίες και υπέρμετρη βία.

Η είδηση ότι οι Ταλιμπάν δολοφόνησαν μια έγκυο η οποία εργαζόταν για την αστυνομία στη δυτική επαρχία Γορ επιβεβαίωσε όσα η δύση υποψιαζόταν εδώ και εβδομάδες: Οι Ταλιμπάν θα κυβερνήσουν το Αφγανιστάν με βία και αίμα.

Η γυναίκα, η οποία εργαζόταν σε φυλακή, δολοφονήθηκε το Σάββατο μπροστά στον σύζυγο και στον γιο της, ανέφερε ο Χασάν Χακίμι, ακτιβιστής από την επαρχία που ζει στο εξωτερικό. Δύο πρώην αξιωματούχοι στην επαρχία, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, επιβεβαίωσαν το συμβάν.

«Ανησυχούμε για τις γυναίκες που εργάζονταν στην αστυνομία» και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, είπε ο κ. Χακίμι στο Γερμανικό Πρακτορείο. «Οι Ταλιμπάν τις έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα».

Ο ακτιβιστής επέκρινε το ισλαμιστικό κίνημα για την υποτιθέμενη «γενική αμνηστία» που κήρυξε, τονίζοντας ότι οι πράξεις των μελών του βρίσκονται σε διαμετρική αντίθεση με τα λόγια των ηγετών του.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμιά αντίδραση από τους Ταλιμπάν. Μακάβριες φωτογραφίες οι οποίες στάλθηκαν σε δημοσιογράφους εικονίζουν το θύμα αιμόφυρτο.

Σε βίντεο – που το dpa σημειώνει ότι δεν μπόρεσε να επαληθεύσει – έφηβος, ο οποίος δηλώνει πως είναι ο γιός του θύματος, λέει πως τρεις άνδρες, που δήλωσαν ότι είναι «Μουτζαχεντίν», μπήκαν στο σπίτι τους και δολοφόνησαν τη μητέρα του μπροστά του.

This is Nigara. She was 6 months pregnant. Taliban brutally killed her. Is this the Taliban 2.0 inclusive governance? Shame that US and NATO let this happen to Afghans. pic.twitter.com/Lrs8x5StcL

— Aditya Raj Kaul (@AdityaRajKaul) September 5, 2021

«Η μητέρα μου ήταν έγκυος στον όγδοο μήνα», δηλώνει. «Η κυβέρνηση πρέπει να μας πει αν ήταν Ταλιμπάν, Ντάες, ή οτιδήποτε άλλο», προσθέτει. Ο όρος Ντάες παραπέμπει στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν τη 15η Αυγούστου, έχουν κηρύξει γενική αμνηστία. Ωστόσο μέλη του ισλαμιστικού κινήματος κατηγορούνται για τη διάπραξη πολλών φρικαλεοτήτων.

To άρθρο Αφγανιστάν: Δολοφόνησαν αστυνομικό έγκυο στον 8ο μήνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ