18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αχαΐα: Παρέα ετοιμάζει ταξίδι με βαν για βοήθεια στους πληγέντες της Τουρκίας

Τα αντανακλαστικά πολιτών από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία έχουν ενεργοποιηθεί για τη στήριξη των σεισμοπαθών σε Τουρκία και Συρία.

Ανάμεσα στις οργανωμένες προσπάθειες των τοπικών φορέων που καλούν σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης υπάρχουν και αυθόρμητες πρωτοβουλίες, όπως αυτή μιας παρέας πολιτών που ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην πληγείσα περιοχή.

Την πρωτοβουλία αλληλεγγύης έκανε γνωστή ένας εξ αυτών, ο Μιλτιάδης Ζαμπάρας, πρώην Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, ο οποίος ετοιμάζεται για το μακρινό ταξίδι μαζί με τα μέλη της παρέας Μάκη Μακρή, Κώστα Κακκαβά και Χρήστος Στεφανόπουλο. Στην ανάρτηση που έκανε στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Επειδή μόνο η σκέψη σε αυτούς τους ανθρώπους δεν φτάνει, μια παρέα φίλων με ένα βανάκι, θα ταξιδέψουμε μέχρι την Τουρκία να προσφέρουμε με όποιο τρόπο μπορούμε τη βοήθεια μας. Με τα χέρια μας, τα πόδια μας, να βοηθήσουμε υποστηρικτικά όπου μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι, σε ένα μέρος που ο πόνος ξεπερνά όλα τα όρια αντοχής της ανθρώπινης ύπαρξης. Το μόνο όπλο που μας μένει είναι η αλληλεγγύη. Μαζεύουμε τρόφιμα, κασκόλ, σκούφους και πάμε να βοηθήσουμε ένα γειτονικό λαό όπως θα βοηθούσαμε και το γείτονα του διπλανού σπιτιού μας».

Το ταξίδι προγραμματίζεται να γίνει μετά τα μέσα Φεβρουαρίου αφενός για να συγκεντρωθεί ικανή ποσότητα βοήθειας και να γίνει ο προγραμματισμός του ταξιδιού, και αφετέρου επειδή οι ανάγκες των πληγέντων είναι διαρκείς.  

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ