28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αύγουστος εκδηλώσεων στον Προυσό Ευρυτανίας. Όσα προγραμματίζει ο τοπικός σύλλογος (πρόγραμμα)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σύλλογoς Απανταχού Προυσιωτών, την περίοδο του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Αυγούστου, διάστημα κατά το οποίο το χωριό γεμίζει από χωριανούς και επισκέπτες, διοργανώνει εκδηλώσεις με αφορμή το αντάμωμα, αλλά και την εορτή της Παναγίας στις 23 Αυγούστου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/8

  • 10:00 π.μ.: Το καθιερωμένο τουρνουά τάβλι στην πλατεία του χωριού.
    Δηλώσεις συμμετοχής στον Γιώργο Σταυρόπουλο
  • 9:00 μ.μ.: Συναυλία στην πλατεία του Προυσού με τον Μανώλη Καραντίνη και την ορχήστρα του.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/8

  • πρωί: Μαθήματα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) στην Πλατεία του χωριού.
  • 7:30 μ.μ.: Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπουμπουρή “Η ΛΕΥΚΗ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ” που εξιστορεί μια πραγματική ιστορία που έλαβε χώρα στον Προυσό τη δεκαετία του ’50 στο Δημαρχείο του Προυσού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/8

  • πρωί: Καθαρισμός των μονοπατιών της περιοχής μας από σκουπίδια και πλαστικά, που υποβαθμίζουν την ομορφιά του τόπου μας.
  • 5.00μμ-8.00μμ: Παράλληλη Δράση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-ΠΕ Ευρυτανίας και το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας (ΚΙΠΕ): Museums Summer Camp. Το 4ο «Museums Summer Camp», είναι αφιερωμένο φέτος στις Μεγάλες του Γένους Σχολές που λειτουργούσαν στην Ευρυτανία κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην διατήρηση της γλώσσας μας, της θρησκείας μας, των παραδόσεων μας, των εθίμων μας, και εν τέλει της Εθνικής μας Ταυτότητας.
    Επιμέλεια-Σχεδιασμός: Ηλιάνα Ζιώγα & Αθανάσιος Αθανασιάς
  • Με τη δύση του ηλίου (περίπου 8:30μμ): Βραδιά Αστροφυσικής με τον Φάνη Σμάνη και το Δημήτρη Δεληγεωργόπουλο στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής, για ένα ταξίδι στο σύμπαν.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/8

  • 12:00: Πικ-νίκ στο ξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων που με τη αναδιαμόρφωση του δρόμου και εθελοντικές προσφορές (WC),αναδεικνύεται σε όμορφο εξοχικό προορισμό.
  • βράδυ: Λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Προυσιώτισσας στην Ιερά Μονή

ΤΡΙΤΗ 23/8

9:00 μ.μ. (περίπου): Το πανηγύρι στην Πλατεία του χωριού, με την καταπληκτική φωνή του Θ. Μάκκα σε παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας.

Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος
Κ. Δημόπουλος

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ