4 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Αύγουστος Κορτώ στο Στούντιο 4: «Λίγα λεπτά αφότου πήρα τα χάπια διαπίστωσα ότι πάντα υπάρχει ελπίδα»

Για τη μάχη με την κατάθλιψη, την αυτοκτονία της μητέρας του, τη δική του απόπειρα αυτοκτονίας αλλά και την προοπτική θεραπείας του προβλήματος μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Στούντιο 4» ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ.

«Πέντε με έξι λεπτά αφότου πήρα τα χάπια συνειδητοποίησα ότι κακώς τα πήρα, ότι στην πραγματικότητα όσο κι αν υπέφερα από την κατάθλιψη υπήρχε ίσως ελπίδα και πήρα τρέχοντας το ΕΚΑΒ, το οποίο σε ένα πεντάλεπτο ήταν εκεί» είπε ο κ. Κορτώ, ενώ μιλώντας για το ίδιο θέμα πρόσθεσε πως «διαπίστωσα όταν πήρα τα χάπια, παρότι λίγα λεπτά νωρίτερα πίστευα ότι δεν υπάρχει ούτε ψήγμα ελπίδας, ότι πάντα υπάρχει ελπίδα (…) πλέον υπάρχει όχι μόνο ελπίδα, υπάρχει αντιμετώπιση, υπάρχει προοπτική θεραπείας».

Για τη μητέρα του και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε μίλησε ο γνωστός συγγραφέας λέγοντας «από τα 11 και μετά καταλάβαινα ότι οι απόπειρες (σ.σ. της μητέρας του) ήταν απόπειρες. Δεν ήταν μία ή δύο, μέχρι να κάνει την οριστική απόπειρα πρέπει να είχαν μεσολαβήσει τουλάχιστον άλλες δέκα (…) η μητέρα μου ήξερε, όταν πήρε γύρω στα 450 χάπια, ότι θα την έβρισκα εγώ».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ