20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αύριο (5/2) στο Καρπενήσι: Νέος γύρος δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού – Δήμος: “Δεν εφησυχάζουμε”

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας προβληματίζει τους ειδικούς. Όπως έχει επισημανθεί, η καλή επιτήρηση της νόσου βοηθά στην πρόβλεψη της πορείας της πανδημίας, με στόχο την έγκαιρη λήψη αποφάσεων που αφορούν στον περιορισμό της. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιούνται καθημερινά χιλιάδες τεστ (θα μπορούσαν να είναι και περισσότερα, λένε αρκετοί επιστήμονες) σε όλη την Ελλάδα, καταγράφοντας τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Δωρεάν τεστ για τους πολίτες πραγματοποιεί στο Καρπενήσι το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Η Ευρυτανία, μετά την έξαρση κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου (πρώτο μισό), διατηρεί πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα, δίχως νέες μολύνσεις. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για χαλάρωση, σημειώνουν οι αρμόδιες αρχές.

Για τον λόγο αυτό, δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν από τον τοπικό ΕΟΔΥ και αύριο, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021, από τις 9:00 έως τις 11:00 το πρωί στο κτήριο του ΟΑΕΔ Καρπενησίου. Ο έλεγχος θα είναι δωρεάν. Υπενθυμίζουμε πως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο δήμος Καρπενησίου καλεί τους δημότες που επιθυμούν να κάνουν μοριακό έλεγχο και rapid test, με το εξής μήνυμα: «Δεν εφησυχάζουμε. Είμαστε σε επαγρύπνηση για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του Covid-19».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ