8 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Α. Τσίπρας: Έχετε τελειώσει πολιτικά κ. Μητσοτάκη

«Αποτύχατε κύριοι της κυβέρνησης, αποτύχατε με μεγάλο κόστος για τον ελληνικό λαό, αλλά το χειρότερο είναι ότι συμπεριφέρεστε σαν να πιστεύετε την προπαγάνδα που εσείς κατασκευάζετε. Που την κατασκευάζετε για να την καταναλώνουν οι πολίτες, αλλά τελικά την καταναλώνετε εσείς, οι πολίτες έχουν πάθει ανοσία», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αλήθεια, έχετε συναίσθηση της πραγματικότητας; Ή είστε θύματα αυτής της προπαγάνδας και πρώτος εσείς ζείτε κλεισμένος σε μια γυάλα των αυλοκολάκων της συμφοράς και των δημοσκόπων της χαράς», ρώτησε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντάς του πως «όταν ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο, αντικείμενο λοιδορίας και σαρκασμού, γίνεται ανέκδοτο, έχει τελειώσει και δεν το ξέρει».

«Τελειώσατε, όχι μόνο γιατί αποτύχατε με τεράστιο ανθρώπινο, οικονομικό, και κοινωνικό κόστος σχεδόν σε όλα τα κρίσιμα που διαχειριστήκατε. Στην πανδημία, στις φωτιές, στην ακρίβεια, στον τελευταίο χιονιά, που φέρει την υπογραφή της οριστικής σας χρεοκοπίας. Αλλά κυρίως γιατί την ώρα που αποτυγχάνετε παταγωδώς σε όλα, εσείς συνεχίζετε μια άθλια επικοινωνία, συνεχίζετε με τρόπο προκλητικό να πιστεύετε ότι δεν είστε πρωθυπουργός που λογοδοτεί, αλλά πρίγκιπας που η εξουσία του ανήκει ως κληρονομικό δικαίωμα», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Τι σας εμποδίζει να προκηρύξετε εκλογές κ. Μητσοτάκη», διερωτήθηκε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η δημοκρατία περιορίζεται, αλλά δεν καταργείται από την πανδημία», προσέθεσε και απαρίθμησε χώρες στις οποίες έχουν διεξαχθεί εκλογές εν μέσω κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναρωτήθηκε: «Με ποια αξιοπιστία θα συνεχίσετε να κυβερνάτε ενώ η χώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες;».

«Παράγετε περισσότερα δεινά, διαφθορά και ψέμα απ’ όσα ο λαός μπορεί να καταναλώσει», είπε.

«Ο κόσμος δεν έχει να βγάλει τον μήνα με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας. »Κι εσείς σπεύσατε να ιδιωτικοποιήσετε τον τομέα της ενέργειας».

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ