16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Βάδην / Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που προετοιμάστηκε στο Καρπενήσι!

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγραψε πριν λίγο ιστορία, καθώς αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο αγώνισμα των 35χλμ βάδην. Σε ηλικία 38 ετών, η Καρδιτσιώτισσα βαδίστρια αγωνίστηκε στο 26ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου και με μια εξαιρετική εμφάνιση, το πρωί της Τρίτης (16/8), τερμάτισε στην 1η θέση με επίδοση 2 ώρες και 47 λεπτά στα 35χλμ του βάδην.

Υπενθυμίζεται ότι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη προετοιμάστηκε επί έναν μήνα στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου, υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου, μαζί με τις συναθλήτριές της Χριστίνα Παπαδοπούλου, Έφη Κουρκουτσάκη και Κυριακή Φιλτισάκου.

Πριν λίγες εβδομάδες, η 38χρονη αθλήτρια είχε αναδειχθεί 4η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Όρεγκον των ΗΠΑ, πετυχαίνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο ΣΕΓΑΣ γράφει για τη μεγάλη επιτυχία:

“Το αγχωμένο χαμόγελο της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη λίγο πριν την εκκίνηση των 35χμλ βάδην των γυναικών μετατράπηκε σε δάκρυα χαράς και ικανοποίησης, περίπου δύο ώρες αργότερα στον τερματισμό της απόστασης των 35χλμ. βάδην. Η έμπειρη αθλήτρια συμπλήρωσε σήμερα το παζλ μιας σπουδαίας διαδρομής, που ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν, ωστόσο απογειώθηκε την τελευταία διετία με τις εμφανίσεις σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Η αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 2.47.00 και πέτυχε μια σπουδαία διάκριση για εκείνη, αλλά και τη χώρα μας. Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στη διοργάνωση, το πρώτο σε αγωνίσματα βάδην και συνολικά το 30ο στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η Ντρισμπιώτη ξεκίνησε τον αγώνα της στην πρώτη γραμμή αθλητών, καθώς ήταν ένα από τα φαβορί και από την αρχή επέλεξε να μείνει στο δεύτερο προπορευόμενο γκρουπ, όπου στην ουσία από το 7ο χιλιόμετρο κι έπειτα αποτελούνταν από την ίδια και την Ισπανίδα Ραγκουέλ Γκονζάλες με την οποία έμειναν παρέα σε όλο τον αγώνα και μάλιστα πολλές φορές μέσα στον αγώνα μιλούσαν, ενώ δε σταμάτησε να χαμογελά σε όσους την στήριζαν στη διάρκεια της διαδρομής.

Η Ντρισμπιώτη όπως και στο Όρεγκον έτσι και στο Μόναχο προσπάθησε να κρατήσει στο τέλος δυνάμεις προκειμένου να είναι ανταγωνιστική και να κάνει την αντεπίθεση που θα την έβαζε στο βάθρο των νικητριών. Η αθλήτρια πέρασε το 5ο χιλιόμετρο σε 24.33, το 10ο σε 48.46 σταθερά στη δεύτερη θέση, ενώ στο 15ο ήταν επίσης δεύτερη με 1.13.03

Μετά το 19ο χιλιόμετρο η Μανταραζ, που μέχρι εκείνη την ώρα προηγούνταν, υποχώρησε και η Ελληνίδα με την Ισπανίδα πέρασαν μαζί μπροστά. Λίγο πριν το 20ο χιλιόμετρο η Ντρισμπιώτη αποφάσισε να μπει μπροστά και να δώσει ρυθμό, ενώ μετά το 25ο πήρε διαφορά ασφαλείας από την Ισπανίδα κι έδειξε να έχει δυνάμεις μέχρι το τέλος. Η ατμόσφαιρα στον τερματισμό, αλλά και στη διάρκεια της διαδρομής ήταν πολύ όμορφη για τις αθλήτριες, που ωστόσο ταλαιπωρήθηκαν αρκετά από τη ζέστη που είχε στη διάρκεια του αγώνα.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας συγχαρούν την αθλήτρια και τον προπονητή της, για την εκπληκτική εμφάνιση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ > Στο Καρπενήσι η ελίτ του ελληνικού γυναικείου βάδην

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ