“Βάφεται” ερυθρόλευκο το Καρπενήσι, τη Δευτέρα (23/9) έρχονται τα ευρωπαϊκά τρόπαια του Ολυμπιακού – Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

“Βάφεται” ερυθρόλευκο το Καρπενήσι, τη Δευτέρα (23/9) έρχονται τα ευρωπαϊκά τρόπαια του Ολυμπιακού – Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Η σεζόν 2023-2024 γράφτηκε με «χρυσά» γράμματα στην πλούσια και γεμάτη τίτλους ιστορία του Ολυμπιακού. Η κατάκτηση του Conference League και του Youth League, αποτέλεσαν στιγμές με βαρύνουσα σημασία για το ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι και θα μνημονεύονται για πάντα.

Τα βαρύτιμα τρόπαια του Conference League και του Youth League «ταξιδεύουν» ήδη, από τις αρχές του καλοκαιριού, από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη και την Κύπρο, με σκοπό να βρεθούν κοντά στους φιλάθλους των «ερυθρόλευκων» σε όλη τη χώρα. Η αρχή έγινε στις 8 Ιουνίου από την Αίγινα και μετά από δεκάδες σταθμούς σε όλη την επικράτεια, πόλεις και νησιά, έφθασε η στιγμή του Καρπενησίου να υποδεχθεί τις κούπες του Ολυμπιακού.

Το Καρπενήσι θα είναι ο επόμενος προορισμός της “θρυλικής περιοδείας” των δύο ευρωπαϊκών τροπαίων του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού. Τα βαρύτιμα τρόπαια του Conference League και του Youth League θα βρεθούν στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου την προσεχή Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 22:00 το βράδυ. Οι φίλαθλοι να μπορούν να τα δουν και να φωτογραφηθούν στα ειδικά διαμορφωμένα σημεία που θα εκτίθενται.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, είχαν ξεκινήσει συζητήσεις ανάμεσα στον Δήμο Καρπενησίου και στους υπεύθυνους της ΠΑΕ Ολυμπιακός και είχε από νωρίς διαφανεί η κοινή πρόθεση για έλευση των τροπαίων στο Καρπενήσι. Έτσι, ανήμερα του Πολιούχου του Καρπενησίου, στις 23/9, τα ευρωπαϊκά τρόπαια θα βρεθούν στην κεντρική πλατεία, σε μια γιορτή των φίλων του Ολυμπιακού. Με ανάρτησή τους στα social media, οι Πειραιώτες αναμένεται να γνωστοποιήσουν τους επόμενους προορισμούς της περιοδείας, μεταξύ των οποίων θα είναι και το Καρπενήσι.

Από τις αρχές Ιουνίου μέχρι σήμερα, τα ευρωπαϊκά τρόπαια έχουν «ταξιδέψει» σε: Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες, Καστοριά, Ιωάννινα, Άρτα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μεσολόγγι, Κουρούτα, Πύργο, Καλαμάτα, Τρίπολη, Γύθειο, Σπάρτη, Λεωνίδιο, Πάτρα, Ναύπλιο, Ναύπακτο, Κόρινθο, Άμφισσα, Λαμία, Βόλο, Θήβα, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Χαλκίδα, Άνδρο, Τήνο, Αίγινα, Ύδρα, Σύρο, Νάξο, Πάρο, Σάμο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, Χανιά, Ηράκλειο, Αγ. Νικόλαο, Ρέθυμνο, Αμμόχωστο, Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο.

Στους σταθμούς της περιοδείας, ο κόσμος του Ολυμπιακού δείχνει και τη στήριξή του στα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, σχηματίζοντας ουρές για την έκδοση της συλλεκτικής -λόγω των 100 χρόνων ιστορίας του συλλόγου- Κάρτας Φιλάθλου και της Κάρτας Μέλους.