26 Σεπτεμβρίου 2021

Βαριές “καμπάνες’ από την αστυνομία Καρπενησίου – Χιλιάδες ευρώ πρόστιμο για γάμο σε πολυτελές ξενοδοχείο & πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε κατάστημα εστίασης

Βαριές “καμπάνες” έπεσαν από την Αστυνομία Καρπενησίου για παραβάσεις κατά των μέτρων για τη διάδοση του κορονοϊού, όπως διαπιστώθηκαν μετά από ελέγχους που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο Καρπενήσι.

Από τους ελέγχους της αστυνομίας , βεβαιώθηκε παραβίαση των μέτρων σε γαμήλια εκδήλωση που έγινε σε πολυτελές ξενοδοχείο το περασμένο Σάββατο στο Καρπενήσι και επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη του, στα πλαίσια του αυτοφώρου, πρόστιμο 3.000 ευρώ και 7 ημέρες «λουκέτο» στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Επίσης σε κατάστημα εστίασης, επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ σε 4 άτομα για μη χρήση μάσκας, στον ιδιοκτήτη του καταστήματος και σε τρία άτομα προσωπικό.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι για την μη τήρηση των μέτρων μετάδοση του κορονοϊού στο Καρπενήσι, έχουν εντατικοποιηθεί τον τελευταίο καιρό καθώς στη χώρα ήδη έχει ξεκινήσει δραματική αύξηση των κρουσμάτων, ενώ επιδημιολογική επιβάρυνση βλέπουμε και στη Ευρυτανία, με παράλληλη πρωτοφανή χαλάρωση των μέτρων από τους πολίτες.

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 15 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 100.703 έλεγχοι, από τους οποίους οι 58.254 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 126 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

• 95 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 91 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o 24 στη Στερεά Ελλάδα,
o 11 στη Θεσσαλονίκη,
o 11 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
o 11 στη Κεντρική Μακεδονία,
o 8 στην Ήπειρο,
o 7 στο Βόρειο Αιγαίο,
o 7 στη Πελοπόννησο,
o 5 στην Κρήτη,
o 5 στη Δυτική Μακεδονία,
o 3 στη Δυτική Ελλάδα,
o 2 στα Ιόνια Νησιά και
o 1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 60.967 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 58.761 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.206 των 150 ευρώ.

• 5 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.870 ομοειδείς παραβάσεις.

• 20 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλία,

  • σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο.

Στα Ιόνια Νησιά,

  • 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τήρηση των αποστάσεων στα τραπεζοκαθίσματα,
  • 6 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (3 εστιατόρια, καφενείο και καφετέρια), για μη χρήσης μάσκας από ισάριθμους εργαζόμενους.

Στην Κρήτη, από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε μπαρ και αναψυκτήριο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στη Δυτική Ελλάδα, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε 3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας, από ισάριθμους εργαζόμενους.
Στην Αττική, 300 ευρώ πρόστιμο σε εργαζόμενο εστιατορίου, για μη χρήση μάσκας.
Στο Νότιο Αιγαίο, 300 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη πιτσαρίας, για μη χρήσης μάσκας.
Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 7.427 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.206 άτομα.

• Τέλος, βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 294 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ