24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Βαρουφάκης από Λάρισα: Ψεύδονται όσοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα είναι βιώσιμη

“Για να αντιστρέψεις την αλήθεια πρέπει να πάρεις ένα μεγάλο ψέμα, το οποίο πρέπει να λες ξανά και ξανά. Το μεγάλο ψέμα είναι ότι η Ελλάδα είναι βιώσιμη, εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου όπως το λένε, το οποίο είναι μνημονιακό, δεν είναι ευρωπαϊκό αφού δεν ισχύει για την Γερμανία ούτε και για την Πορτογαλία, ισχύει για την Ελλάδα”, τόνισε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 κ. Γ. Βαρουφάκης στο πλαίσιο της προεκλογικής του ομιλίας που πραγματοποίησε σήμερα το βράδυ μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας.

Τον κ. Βαρουφάκη, προλόγισε η υποψήφια βουλευτής του κόμματος στο ν. Λάρισας κ. Η. Διώτη, τη στάση της οποίας εξήρε ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 υπενθυμίζοντας ότι δεν ψήφισε μνημόνια όταν ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι το όλο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στη χώρα δημιουργεί ένα ζοφερό μέλλον για τη νεολαία και κατηγόρησε “την άρχουσα τάξη της χώρας που πτώχευσε την Ελλάδα, μεταφέροντας όλο το κόστος της φούσκας που δημιούργησε στην πλάτη των πολιτών. Από το 2010 και μετά όλοι οι Ελληνες υπέφεραν μαζί. Τα πράγματα άλλαξαν με τα μνημόνια της λεγόμενης Αριστεράς. Τα μνημόνια επί ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν μια διαδικασία λεηλασίας των πολλών που δεν υπάρχει προηγούμενο τς στην ιστορίας της ανθρωπότητας”, υπογράμμισε ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25.

Περιγράφοντας αυτό που συμβαίνει σήμερα ο Γιανης Βαρουφάκης σημείωσε ότι “η Ελλάδα είναι πιο πτωχευμένη από ποτέ. Ο ιδιωτικός τομέας ετοιμάζεται να χάσει γύρω στα 60-70 δισεκατομμύρια από τα κόκκινα δάνεια που θα πάνε στα Cayman Islands και οι τρεις τους που ψήφισαν τα μνημόνια. Που φέραν τη χώρα εκεί που τη φέραν το 2009 και μετά ψήφισαν τα μνημόνια και βάλαν την ταφόπλακα στη νέα γενιά, συνεχίζουν να λένε την ίδια αρλούμπα, ότι όλα πάνε καλά και τσακώνονται μεταξύ τους ποιος είναι υπεύθυνος που μας έβγαλε από τα μνημόνια.

Δεν έχουμε βγει από κανένα μνημόνιο, είμαστε πιο βαθιά στα μνημόνια από ποτέ. Αυτό είναι το διακύβευμα. Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη δεν λέμε ψέματα στον κόσμο. Τους λέμε την αλήθεια, δεν τους χαϊδεύουμε τα αυτιά, γιατί είναι εύκολο να πεις ότι τα πράγματα πάνε καλά, ψηφίστε μας και εμείς θα σας κάνουμε όλους πλούσιους, δεν υπάρχει πιο εύκολο από αυτό. Εμείς λέμε η χώρα καταρρέει και αν δεν κάνουμε Ρήξη με αυτά που την οδηγούν στην κατάρρευση τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας και θα είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στο κομμάτι της νέας γενιάς που δεν έχει μεταναστεύσει ακόμα.” 
.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ