27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Βασιλόπιτα, βραβεύσεις και το όραμα της πίστας. Παρουσία 250 ανθρώπων η βασιλόπιτα της ΑΛΑΚ (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της ΑΛΑ Καρπενησίου για την κοπή της βασιλόπιτας. Πώς προχωρά το όραμα για την κατασκευή πίστας

από την έντυπη έκδοση

Με κοινό τόπο την αγάπη τους για τα αυτοκίνητα και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, εκατοντάδες άνθρωποι από ολόκληρη την Ελλάδα, έδωσαν το παρών στην εκδήλωση της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτων Καρπενησίου με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο εστιατόριο «Νόστος Γεύσεων».

Ενημέρωση για την πίστα

Ο Πρόεδρος της ΑΛΑΚ, Στάθης Φέγγος, καλωσόρισε στην εκδήλωση τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της Λέσχης, και ευχήθηκε καλή χρονιά, εκφράζοντας ευχαριστίες προς όλους όσοι συνδράμουν το έργο του σωματείου. Προχώρησε και σε έναν απολογισμό δράσεων του 2023, ξεχωρίζοντας, μεταξύ άλλων, το 4X4 event και river party που έγινε στον Μέγδοβα (σε συνεργασία με τον Δήμο Αγράφων), τον αγώνα Mud Drag που διεξήχθη το καλοκαίρι στο Κεφαλόβρυσο, τις εκδρομές-εξορμήσεις μελών της ΑΛΑ Καρπενησίου σε όλη την Ελλάδα, τη συγκέντρωση και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας κ.α.

Δίχως αμφιβολία, το θέμα της κατασκευής πίστας απασχολεί έντονα τα τελευταία χρόνια τους ανθρώπους της Λέσχης, καθώς αποτελεί ανάγκη η ΑΛΑΚ να αποκτήσει έναν σύγχρονο και ασφαλή χώρο για τη διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων, που θα επιφέρει και οφέλη στην τοπική οικονομία, προσελκύοντας οδηγούς και λέσχες απ’ όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Φέγγος: «Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές ενέργειες και έχουν υλοποιηθεί οι μελέτες, από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Έχουμε φθάσει σήμερα σε ένα σημείο και είμαστε αισιόδοξοι ότι (…) θα βρούμε την απαραίτητη χρηματοδότηση»· έδωσε έμφαση δε στην ανάγκη συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση και την κεντρική εξουσία για την υλοποίηση του μεγάλου στόχου της ΑΛΑΚ, που εδώ και χρόνια παραμένει χωρίς το δικό της «σπίτι». Ο Πρόεδρος της ΑΛΑΚ σημείωσε ότι το Καρπενήσι και η Ευρυτανία έχουν εξελιχθεί σε δημοφιλείς προορισμούς για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού (4Χ4, μηχανές, enduro κ.α.), συνεισφέροντας ολοένα και περισσότερο στο τουριστικό προϊόν, ενώ ενημέρωσε πως σύντομα θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην τοπική Λέσχη.

Στον χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, επεσήμανε τη διαχρονικά αγαστή συνεργασία ανάμεσα στην ΑΛΑΚ και την Περιφέρεια, τονίζοντας ότι «θα προχωρήσουμε με την ίδια όρεξη και στοχοθεσία» και διαβεβαιώνοντας πως «θα κάνουμε τα πάντα για να διεκδικήσουμε τη χρηματοδότηση για την κατασκευή της πίστας». Το Καρπενήσι γίνεται προορισμός και για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, κατέληξε ο κ. Τασιός και ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία.

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ την ΑΛΑΚ για όλα αυτά τα χρόνια. Έχετε κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό μας -και, πραγματικά, τα αξίζετε. Ελπίζω να συνεχίσετε έτσι δυναμικά. Ευχαριστούμε και όλους εσάς που ήρθατε απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας. Να ‘μαστε καλά, να ανταμώνουμε και πάντα να βολτάρουμε», σημείωσε στο δικό της χαιρετισμό η εκπρόσωπος του Δήμου Καρπενησίου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Παρασκευή (Βιβή) Κόγια.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας και τ. δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, που καλωσόρισε τους επισκέπτες στον τόπο μας και ανέφερε πως, όσον αφορά στο ζήτημα της κατασκευής πίστας «φθάσαμε σε ένα πολύ καλό σημείο με τη συνεργασία της ΑΛΑΚ», τονίζοντας πως θα βρίσκεται πάντα αρωγός στην προσπάθεια της Λέσχης έτσι ώστε «το όνειρο να γίνει πραγματικότητα». Στη συνεργασία της Λέσχης με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες του ν. Ευρυτανίας, κυρίως για την προάσπιση του δασικού πλούτου του τόπου, αναφέρθηκε, εξάλλου, ο Διοικητής ΔΙΠΥΝ Ευρυτανίας, Στέργιος Φυσέκης.

Οι τιμητικές βραβεύσεις

Στη διάρκεια της όμορφης εκδήλωσης της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτων Καρπενησίου, πραγματοποιήθηκε και η απονομή τιμητικών βραβείων στους οδηγούς-μέλη της ΑΛΑΚ που συμμετείχαν πέρυσι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα drift. Έλαβαν αναμνηστικά έπαθλα οι: Ντουφεκιάς Νικόλαος, Ράπτης Παναγιώτης, Τσιάκας Κωνσταντίνος, Θεοδωρογιάννης Γεώργιος, Παχής Αθανάσιος, Μαυραγάνης Ευάγγελος, Παπαβασιλείου Γεώργιος, Φέγγος Γεώργιος, Θεοδωρογιάννης Δημήτρης, Φούρλας Παναγιώτης, Τσιαπούρης Ιωάννης και Παχής Παναγιώτης. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα, ο Ντουφεκιάς βραβεύτηκε στις 16/2 στην Απονομή Πρωταθλημάτων, Κυπέλλων και Επάθλων Αγώνων Αυτοκινήτου και Karting της ΟΜΑΕ για το 2023· στο περσινό πρωτάθλημα είχε αναδειχθεί έκτος στην κατηγορία DRIFT1. Τέλος, η ΑΛΑΚ απένειμε αναμνηστικά και σε εκπροσώπους λεσχών αυτοκινήτων που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση στο Καρπενήσι, μεταξύ άλλων από την Πάτρα, τον Αράκυνθο Αιτωλ/νίας, την Αλίαρτο, τη Λαμία κ.α.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ