26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Βασιλόπιτες με… υγειονομικό πρωτόκολλο. Οι σύλλογοι της Ευρυτανίας προσαρμόζονται στα δεδομένα της πανδημίας

Δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης και της συνεχόμενης αύξησης των κρουσμάτων covid-19, οι ευρυτανικοί σύλλογοι αναγκάζονται να ματαιώσουν ή να αναπροσαρμόσουν τις καθιερωμένες εκδηλώσεις τους για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Ήδη, μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύλλογοι έχουν γνωστοποιήσει ότι προς τον σκοπό της αποφυγής κοινωνικών συναθροίσεων (σε Καρπενήσι, χωριά ή αστικά κέντρα όπου ζουν ετεροδημότες), οι εφετινές δράσεις δεν θα πραγματοποιηθούν καθώς «…προέχει η υγεία», όπως λένε.

Ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος των απανταχού Κερασοβιτών “Το καραούλι” πήρε την απόφαση να προσαρμοστεί στα δεδομένα της πανδημίας, με πρώτο μέλημα την τήρηση των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού.

«Στα πλαίσια των εορτών που μόλις έλαβαν τέλος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο, «ο σύλλογός μας πήρε την πρωτοβουλία να κόψει την καθιερωμένη βασιλόπιτα. Με τη μέθοδο “πόρτα- πόρτα” και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μοιράστηκε σε όλους τους κατοίκους του χωριού! Στον τυχερό που κέρδισε το φλουρί, δόθηκε από το σύλλογο ένα μικρό συμβολικό δώρο! Επιπλέον, για τους μικρούς μας φίλους, που κατοικούν μόνιμα στο όμορφο χωριό μας, μοιράστηκαν βιβλία».

Και καταλήγουν οι άνθρωποι του συλλόγου: «Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των απανταχού Κερασοβιτών “Το καραούλι” σας εύχεται ολόψυχα καλή χρονιά! Υγεία και ευημερία στις οικογένειες σας… Κι ευχόμαστε μια πιο δημιουργική και παραγωγική χρονιά για τον σύλλογό μας».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ