28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Βικτώρια: «Υπερυπουργός» ο ομογενής Στιβ Δημόπουλος

O ομογενής βουλευτής Oakleigh, Στιβ Δημόπουλος (Steve Dimopoulos), γίνεται «υπερυπουργός» αφού ανέλαβε τα Υπουργεία Τουρισμού, Αθλητισμού, Μεγάλων Εκδηλώσεων και υπουργός για τις Τέχνες (Creative Industries).

Ο κ. Δημόπουλος, εξελέγη στην πολιτειακή Έδρα Oakleigh το 2014 και επανεξελέγη το 2018, με υψηλά ποσοστά (58,2% και 66,2% αντίστοιχα). Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας “Νέος Κόσμος” γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα που απασχολούν, όχι μόνο την ελληνική παροικία, αλλά ευρύτερα την πολυπολιτισμική κοινωνία στην οποία ζούμε. Ο ίδιος, άλλωστε, έχει μεγαλώσει στο Oakleigh και διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και δήμαρχος Monash.

Ως βουλευτής, από το 2018 έως το 2020 κατείχε τη θέση του Κοινοβουλευτικού Γραμματέα (υφυπουργού) Οικονομικών, ενώ από το 2020 και έπειτα έχει αναλάβει Κοινοβουλευτικός Γραμματέας παρά τω Πρωθυπουργώ, αλλά και Κοινοβουλευτικός Γραμματέας Ψυχικής Υγείας.

Στην πρώτη του δήλωση μετά την υπουργοποίησή του ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

“Οι γονείς μου, Νίκος και Ελένη, είναι μετανάστες από την Ελλάδα που ήρθαν σε αυτήν τη χώρα με λίγα, αλλά δημιούργησαν ένα λαμπρό μέλλον για εμένα και την αδερφή μου, Μαίρη και πλέον για τα εγγόνια τους. Έφυγαν από μία πατρίδα που αγαπούν σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Ωστόσο, ποτέ δεν ξέχασαν τις ρίζες τους. Αυτή είναι η δική τους ιστορία, αλλά επίσης η ευρύτερη ιστορία της μετανάστευσης σε αυτήν τη χώρα. Της πατρίδας του Πολυπολιτισμού. Ως Αυστραλός ελληνικής καταγωγής, είναι τιμή μου να διαδραματίζω έναν μικρό ρόλο στην αντιπροσώπευσή της στην πολυπολιτισμική κοινωνία της Αυστραλίας”.

Πηγή: neoskosmos

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ