26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Σε ρυθμούς Χριστουγέννων το Καρπενήσι, άναψαν απόψε τα δύο δέντρα στην κεντρική πλατεία

Είκοσι ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και εν μέσω λοκντάουν, φωταγωγήθηκαν στο Καρπενήσι τα δέντρα της κεντρικής πλατείας. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, τέτοια νύχτα, δημότες και επισκέπτες «πλημμύριζαν» το κέντρο της πόλης για να δουν από κοντά το άναμμα του δέντρου, ωστόσο φέτος τα δεδομένα ήταν αλλιώτικα.

Λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, ο δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, μέτρησε… μόνος του για την αντίστροφη μέτρηση και λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ τα δύο δέντρα άναψαν και φώτισαν την πλατεία Μάρκου Μπότσαρη. Το κέντρο του Καρπενησίου, έρημο μα στολισμένο, φωταγωγήθηκε και φιλοδοξεί να τονώσει, όσο είναι δυνατόν, την ψυχολογία όλων μας.

Στο σύντομο μήνυμά του, ο δήμαρχος Καρπενησίου αφιέρωσε το δέντρο της «Αγάπης» σε όλους όσοι δίνουν καθημερινά τη μάχη ενάντια στην πανδημία -και κυρίως στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ενώ το δέντρο της «Ελπίδας» είναι αφιερωμένο, είπε, στους νέους, στα παιδιά, στην ελπίδα του τόπου.

Όπως έχουν γράψει τα Ευρυτανικά Νέα, είτε αρθεί το λοκντάουν στις 14/12 είτε όχι, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δεν θα διεξαχθούν φέτος στο Καρπενήσι, καθώς η απαγόρευση συναθροίσεων θα διατηρηθεί.

Τα κόστη

Ποσό 18.639 ευρώ δαπανήθηκε για τον εορταστικό στολισμό-διάκοσμο στο Καρπενήσι και τις τοπικές κοινότητες του δήμου, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ.

Στην κεντρική πλατεία εγκαταστάθηκε, για πρώτη φορά, μια φωτιζόμενη, επισκέψιμη μπάλα, με δύο εισόδους (διαστάσεων 3,3Χ2,5μ.), κόστους 8.200 ευρώ. Ακόμα, μεταξύ άλλων, για την προμήθεια αναλώσιμων/επισκευή στολισμού θα διατεθεί ποσό 4.439 ευρώ, ενώ φέτος θα προσφερθούν και χριστουγεννιάτικα αναμνηστικά για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι», με δαπάνη 1.000 ευρώ.

«Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που όλοι βιώνουμε, θέλαμε να δώσουμε έμφαση στον εορταστικό στολισμό, σε Καρπενήσι και Τοπικές Κοινότητες, ώστε να στείλουμε έναν τόνο ελπίδας και αισιοδοξίας», δήλωσε στα Ευρυτανικά Νέα (έντυπη έκδοση) η πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, Ευδοξία Κονιαβίτη.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ