19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Στο Καρπενήσι οι κορυφαίοι του Tae Kwon Do. Με τη συμμετοχή 230 αθλητών/τριών το Summer Mountain Camp του Αίαντα

Με τη συμμετοχή 230 αθλητών και αθλητριών υψηλού επιπέδου, από 11 χώρες, διεξάγεται στο Καρπενήσι, το διεθνές Summer Mountain Camp Tae Kwon Do του Α.Σ. Αίαντας Αγ. Δημητρίου, με επικεφαλής τον Ευρυτάνα ομοσπονδιακό προπονητή, Θοδωρή Ζηνέλη.

Το καμπ ξεκίνησε στις 17 και ολοκληρώνεται στις 22 Αυγούστου, με τους συμμετέχοντες να παίρνουν μέρος σε καθημερινές προπονήσεις στο κλειστό γήπεδο του Hotel Spa Montana, ενώ δουλεύουν τη φυσική τους κατάσταση στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου. Μεταξύ των αθλητριών που συμμετέχουν στο καμπ είναι η Μελίνα Γεωργίου του Αίαντα, η Σεμέλη Ζαρμακούπη του Α.Σ. Ευρυτανίας κ.α.

«Συμμετέχουν 230 αθλητές από 11 διαφορετικές χώρες, έχουμε προπονητές από το Ιράν, από το Βέλγιο, από την Ουγγαρία, αθλητές από Γερμανία, Βουλγαρία, Σερβία κ.α. Είναι επίσης πάρα πολύ καλοί Έλληνες αθλητές, που αποτελούν πολύ μεγάλο μέρος της Ελληνικής Εθνικής ομάδας στις αντίστοιχες κατηγορίες παίδων, εφήβων και ανδρών-γυναικών. Παράλληλα έχουμε έξι αθλητές Γκραν Πρι (…) που πρωταγωνιστούν σε παγκόσμιο και Ολυμπιακό επίπεδο, δυο αθλητές της προολυμπιακής ομάδας (…)», δήλωσε ο Θ. Ζηνέλης.

Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, ο Μεγαλοχωρίτης τεχνικός βρέθηκε πρόσφατα στο Τόκιο, ως προπονητής της Φ. Τζέλη (7η στην κατηγ. -57 kg) στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Η παρουσία μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες», αναφέρει για την εμπειρία του ο ομοσπονδιακός προπονητής, «ήταν μια πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία, είναι ευλογία και χαρά για κάθε προπονητή να συμμετέχει στην ανώτερη διοργάνωση που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Είχαμε ως άθλημα 12 χρόνια να συμμετάσχουμε. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες και πρωτόγνωρες. Απομυθοποιήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για μένα ως προπονητή, διότι μπόρεσα από κοντά να καταλάβω και να δω γιατί είναι μοναδικοί και γιατί έχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε. Αποδείχτηκε η δουλειά που έχει κάνει η Ελληνική ομοσπονδία και με τον προγραμματισμό που έγινε την προηγούμενη 4ετια καταφέραμε και φτάσαμε πολύ κοντά στο μετάλλιο. Θεωρώ ότι το 2024 στο Παρίσι θα έχουμε συμμετοχή με μετάλλιο (…)».

Στο καμπ συμμετέχει και ο Χρήστος Αλμασίδης, ομοσπονδιακός προπονητής. «Χαίρομαι πάρα πολύ που ο Θοδωρής (σ.σ. Ζηνέλης) με τους συνεργάτες του και τους καλεσμένους προπονητές από το εξωτερικό, ανεβάζουν επίπεδο το άθλημα μας και πραγματικά το έχουμε ανάγκη, ώστε να συνεχίζεται και να υποστηρίζεται (…)», σημείωσε με τη σειρά του.

(Με στοιχεία από Ευρυτανικά Νέα, evrytaniasport)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ