20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ) Άνοιξαν ξανά από σήμερα τα καταστήματα λιανικής στο Καρπενήσι. Χαμηλές οι προσδοκίες των εμπόρων

Λειτουργούν ξανά από σήμερα, Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, τα καταστήματα λιανικής στο Καρπενήσι -και σε όλη την επικράτεια εκτός από Θεσσαλονίκη, Αχαΐα & Κοζάνη, με τη μέθοδο click away και click inside.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι επισκέψεις των καταναλωτών στα καταστήματα γίνονται μόνο με ραντεβού και με τη χρήση SMS στον αριθμό 13032 για διάστημα τριών ωρών και μία φορά την ημέρα. Κάθε άτομο αποστέλλει κενό μήνυμα (SMS) μέσω του κινητού του τηλεφώνου με αποδέκτη τον πενταψήφιο κωδικό αριθμό 13032. Στη συνέχεια θα λαμβάνει γραπτό απαντητικό μήνυμα που επιβεβαιώνει τη δυνατότητα μετακίνησης για διάστημα 3 ωρών από τη λήψη του απαντητικού μηνύματος, εφόσον το άτομο που αποστέλλει το μήνυμα δεν έχει ήδη μετακινηθεί για τον ίδιο λόγο εντός του ίδιου 24ώρου.

Στην πόλη του Καρπενησίου, οι επαγγελματίες άνοιξαν τα μαγαζιά τους, με χαμηλές, ωστόσο, προσδοκίες όσον αφορά στην αγοραστική κίνηση. Οι επιχειρήσεις είχαν ανοίξει στις 18 Ιανουαρίου και λειτούργησαν με φυσική παρουσία πελατών έως τις 4 Μαρτίου· τότε, αποφασίστηκε αναστολή του λιανεμπορίου, που διήρκησε μέχρι σήμερα, για διάστημα ενός μήνα.

Όπως αναφέρει στα Ευρυτανικά Νέα η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου, Σπυριδούλα Παπαδοπούλου, το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην τοπική αγορά δεν επιτρέπει ιδιαίτερη αισιοδοξία, αφού η κλειστή εστίαση και η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων περιορίζουν κατά πολύ την αγοραστική κίνηση. Οι έμποροι αναμένουν και ζητούν ενίσχυση από την πολιτεία, ενώ δηλώνουν απαισιόδοξοι όχι μόνο για την περίοδο του Πάσχα, αλλά και για τους επόμενους μήνες.

Σημειώνεται ότι, για την προμήθεια αγαθών μέσω της διαδικασίας click away ή click inside, ο πολίτης υποχρεούται να επικοινωνήσει με το κατάστημα, το οποίο με τη σειρά του θα φροντίσει για την αποστολή στον πελάτη είτε ηλεκτρονικού αποδεικτικού εγγράφου της αγοράς (προπληρωμένη παραγγελία), ή του ραντεβού, είτε μηνύματος SMS που φέρει τα εξής στοιχεία: επωνυμία, διεύθυνση και ΑΦΜ της επιχείρησης, καθώς και το χρονικό διάστημα παραλαβής. Η παραλαβή θα πρέπει να γίνει από ένα άτομο και η πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.

Επίσης, η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να αναρτά με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο τον μέγιστο αριθμό καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος, τηρουμένης της αναλογίας ενός ατόμου ανά 25 τ.μ., με μέγιστο αριθμό τα 20 άτομα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ