8 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ) Δεύτερο χρυσό για την Ελλάδα στο Τόκιο! Ο Μίλτος Τεντόγλου “απογειώθηκε” στα 8,41μ τους μήκους

Συγκλονιστικός ήταν ο τελικός του άλματος εις μήκος ανδρών, που πραγματοποιήθηκε ξημερώματα Δευτέρας (2/8) στο Τόκιο· η Ελλάδα πανηγύρισε το 2ο μετάλλιό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον Μίλτο Τεντόγλου να «απογειώνεται» στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια -και ενώ μέχρι τότε βρισκόταν εκτός βάθρου.

Ο 23χρονος άλτης από τα Γρεβενά είχε 8,11 στην πρώτη του προσπάθεια και 8.15 στη δεύτερη, επιδόσεις που τον έφερναν στο χάλκινο. Όμως, έχοντας γράψει την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 8,60, ο Τεντόγλου δεν θα μπορούσε να αρκεστεί σε κάτι τέτοιο, ειδικά από τη στιγμή που ο Κάθερες έκανε 8,18 στο τελευταίο του άλμα και τον άφησε -προσωρινά, όπως αποδείχθηκε- εκτός μεταλλίων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε φόρα και «πέταξε» στα 8,41 μέτρα, αφήνοντας τους πάντες πίσω του και αποδεικνύοντας γιατί θεωρείται -και είναι- ο κορυφαίος άλτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Το αργυρό μετάλλιο πήγε στον Κουβανό Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία, ο οποίος επίσης έκανε 8,41, όμως ο Τεντόγλου υπερίσχυσε λόγω καλύτερης δεύτερης προσπάθειας. Το χάλκινο ανήκε στον επίσης Κουβανό Μαϊκέλ Μάσο (8,21).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ