20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ) Διατηρείται στο βαθύ κόκκινο η Ευρυτανία, για 6η συνεχή εβδομάδα. Η πορεία των κρουσμάτων στο 3ο κύμα

Τη διατήρηση της περιφερειακής ενότητας Ευρυτανίας στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Απριλίου 2021.

Η Ευρυτανία εισήλθε στο βαθύ κόκκινο στις 13 Μαρτίου, λόγω σταδιακής αύξησης των κρουσμάτων. Τις πέντε εβδομάδες που μεσολάβησαν από τότε, οι ειδικοί έκριναν ότι το επιδημιολογικό φορτίο δεν παρουσίασε την προσδοκώμενη πτώση. Και πράγματι, όπως δείχνουν τα στοιχεία, διαρκώς προκύπτουν -μικρές ή μεγαλύτερες- εστίες διασποράς και είναι χαρακτηριστικό ότι από τις αρχές του προηγούμενου μήνα μέχρι σήμερα (3ο κύμα πανδημίας), έχουν επιβεβαιωθεί 268 μολύνσεις.

Η ανακοίνωση Ν. Χαρδαλιά για τις περιοχές στο “βαθύ κόκκινο”

Το τελευταίο επταήμερο έχουν δηλωθεί 50 θετικά τεστ, με αποτέλεσμα η Ευρυτανία να διατηρείται -σταθερά- ψηλά στη λίστα των πιο επιβαρυμένων περιφερειακών ενοτήτων στην επικράτεια, με 249 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Το απόγευμα της Παρασκευής (16/4) ο ΕΟΔΥ πρόσθεσε εννέα (9) επιβεβαιωμένες μολύνσεις στον νομό.

Στην απόφαση για διατήρηση της Ευρυτανίας στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, πιθανόν, ρόλο διαδραμάτισαν και τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις των λυμάτων. Τα δείγματα από τον Βιολογικό Καθαρισμό του Καρπενησίου έδειξαν αύξηση του ιικού φορτίου κατά 300%, στο διάστημα από τις 6 έως τις 13 Απριλίου (δείτε περισσότερα εδώ).

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου και την πτέρυγα covid που έχει διαμορφωθεί, νοσηλεύονται δώδεκα (12) ασθενείς.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ