20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ) Δύο κορυφαίοι Έλληνες δρομείς, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας. “Να γίνει το Αθλητικό Κέντρο το σπίτι των πρωταθλητών”

Να γίνουν πρεσβευτές του τόπου μας και των συνθηκών προετοιμασίας που προσφέρει σε αθλητές (και όχι μόνο) υψηλού επιπέδου, κάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, τους Έλληνες δρομείς, κορυφαίους στην κατηγορία τους, Κώστα Γκελαούζο και Αναστασία Μαρινάκου, που προετοιμάστηκαν στο Καρπενήσι. Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές επισκέφθηκαν το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, έπειτα από σχετική πρόσκληση. Είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με το όραμα, που ασπάζεται και συνδράμει η ΠΕ Ευρυτανίας, να γίνει ο τόπος μας «το σπίτι των πρωταθλητών», ένας τόπος που θα προσφέρει στους αθλητές των αποστάσεων τις προϋποθέσεις εκείνες που θα τους εξασφαλίζουν μια απρόσκοπτη προετοιμασία, με αιχμή του δόρατος τις καιρικές-κλιματικές συνθήκες της Ευρυτανίας και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, που σύντομα, όπως σημείωσε, ο κ. Τασιός, θα αναβαθμιστούν.

Εξάλλου, τον Ιούνιο του 2020, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Καρπενησίου και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, είχαν υπογράψει “Μνημόνιο Συνεργασίας” για την ανάδειξη του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου και των άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου, ως “Εθνικό Προπονητικό Κέντρο”, με σκοπό την προσέλκυση Εθνικών Ομάδων και αθλητών για τις προπονήσεις τους. Εξάλλου, στα πιο πρόσφατα, όπως αποκάλυψαν τα Ευρυτανικά Νέα και ανακοίνωσε και επίσημα ο αντιπ/ρχης, η ΠΕ Ευρυτανίας εγκαθιδρύει μια μόνιμη συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Καρπενησίου σε βάθος 5ετίας, ώστε να καταστεί το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησιού το Εθνικό Προπονητικό Κέντρο για την εθνική ομάδα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Στη συνάντηση στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, ο Άρης Τασιός ανέπτυξε στους δύο αθλητές τη στρατηγική στόχευση της Περιφέρειας-ΠΕ Ευρυτανίας για την προσέλκυση αθλητικών εθνικών ομάδων, συλλόγων, αθλητών, αλλά και τη διεξαγωγή σπουδαίων διοργανώσεων. «Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε στην Περιφέρεια δύο σπουδαίους Έλληνες αθλητές, με σημαντικές επιδόσεις, που προάγουν το αθλητικό ιδεώδες (…). Θεωρούμε τους δύο αθλητές σπουδαίους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού και της Στερεάς Ελλάδας, μιας και οι δύο έχουν στερεοελλαδίτικη καταγωγή (σ.σ. ο Γκελαούζος από την Άμφισσα και η Μαρινάκου από τη Χαλκίδα), αλλά και σπουδαίους πρεσβευτές και της περιοχής μας, σε μια συνεχή προσπάθεια που κάνουμε για να καταστήσουμε το Καρπενήσι και την Ευρυτανία έναν σπουδαίο αθλητικό προορισμό για προετοιμασίες εθνικών ομάδων, αθλητών και μεγάλων διοργανώσεων», δήλωσε στο πλαίσιο της λιτής εκδήλωσης, ο κ. Τασιός. Αναφέρθηκε δε στη συνεργασία με τη ΓΓ Αθλητισμού και εκτίμησε ότι η περιοχή δεν έχει σε τίποτα να «ζηλέψει» αντίστοιχους προορισμούς του εξωτερικού, αφού διαθέτει όλα όσα χρειάζονται για μια σωστή και αποτελεσματική προετοιμασία.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Ευχαριστούμε τον κ. αντιπεριφερειάρχη για την τιμή που μας έκανε. Το Καρπενήσι είναι φοβερό μέρος, κάνουμε εξαιρετική προετοιμασία και εύχομαι να είμαστε πάλι σύντομα εδώ μαζί σας», δήλωσε η 26χρονη Αναστασία Μαρινάκου (ΠΑΟ). «Ευχαριστούμε πολύ τον κ. αντιπεριφερειάρχη που μας κάλεσε για να μιλήσουμε, να του πούμε πώς βλέπουμε τα πράγματα και να μας πει για τις νέες ιδέες που έρχονται ώστε να στηρίξουν τους ανθρώπους του αθλητισμού», ανέφερε ο Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ), που επισκέπτεται αρκετά χρόνια το Καρπενήσι και γνωρίζει καλά την περιοχή· μίλησε δε για έναν τόπο που «δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το εξωτερικό».

Οι δύο πρωταθλητές παραδέχθηκαν πως απαιτούνται βελτιώσεις ώστε η περιοχή να ανέβει ακόμα ψηλότερα στην προτίμηση ομάδων και αθλητών, με τον αντιπεριφερειάρχη να στέκεται ιδιαίτερα στο έργο συντήρησης και αναβάθμισης του Αθλητικού Κέντρου, το οποίο μετά από καθυστέρηση ετών φαίνεται πως μπαίνει στην τελική ευθεία. Ο κ. Τασιός αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό πραγματοποίησης αγώνων αποστάσεων τους επόμενους μήνες (σε άσφαλτο και χώμα), επιβεβαιώνοντας και το σχετικό ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων (αρ. φύλλου 996/06-04-2022).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ