25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ) Ευρυτανία, μέρος Γ’. Οι “Εικόνες” στα Άγραφα, τη Λίμνη Κρεμαστών, την Π. Βίνιανη, τη Μονή Στάνας, τα Φιδάκια – Δείτε το επεισόδιο

Το βράδυ της Κυριακής (10/1) προβλήθηκε από την τηλεοπτική συχνότητα του Open το τρίτο -και τελευταίο- μέρος του αφιερώματος της εκπομπής Εικόνες στην Ευρυτανία (είχαν προηγηθεί το 1ο και 2ο μέρος). Ο Τάσος Δούσης και οι συνεργάτες του, αυτή τη φορά άφησαν πίσω τους το Καρπενήσι και τα χωριά της Ποταμιάς και βρέθηκαν στη δυτική Ευρυτανία.

Η εκπομπή ξεκίνησε με πλάνα από το Γεφύρι της Βίνιανης, στον Μέγδοβα, προτού οι τηλεθεατές γνωρίσουν στην ιστορία της Παλαιάς Βίνιανης, οικισμού που διαδραμάτισε ρόλο στην Αντίσταση (ίδρυση Κυβέρνησης του Βουνού κ.α.). Ακολούθως, η εκπομπή βρέθηκε στη Μονή της Στάνας, που στέκει ανάμεσα στα Επινιανά και τα Άγραφα και κατόπιν σειρά είχε το ομώνυμο χωριό των Αγράφων. Ο παρουσιαστής εγκωμίασε τη φιλοξενία των κατοίκων και τη γαλήνη που αποπνέει ο τόπος, με τους Αγραφιώτες να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του, έχοντας ετοιμάσει μια όμορφη γιορτή με αφορμή τα γυρίσματα της εκπομπής.

Την επόμενη ημέρα, οι Εικόνες, με αφετηρία το Καρπενήσι έφθασαν στα όμορφα Φιδάκια και δεν παρέλειψαν να δείξουν την εντυπωσιακή θέα προς τη Λίμνη Κρεμαστών από τη θέση Τσαγκαράλωνα. Είδαμε τη Γέφυρα της Επισκοπής και το ομώνυμο χωριό, ενώ το κυριακάτικο επεισόδιο επεφύλασσε και μια βόλτα με σκάφος στη λίμνη, με τον παρουσιαστή να αναφέρεται και στις πρωτοβουλίες ανάδειξής της.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ (μέρος Γ’)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ