20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ) Η πορεία της υγείας του Μητροπολίτη Καρπενησίου. Τι λένε οι θεράποντες ιατροί του Νοσοκομείου – Δύο ασθενείς σε ΜΕΘ

Ενημέρωση για την πορεία της υγείας του Μητροπολίτη Καρπενησίου, που, όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα, από το απόγευμα της Τετάρτης (21/4), νοσηλεύεται στην πτέρυγα covid του Γενικού Καρπενησίου, παρείχαν οι θεράποντες ιατροί σήμερα το πρωί.

Μια επιδείνωση στην ακτινολογική -αλλά όχι στην κλινική- εικόνα του κ. Γεωργίου οδήγησε στην απόφαση για νοσηλεία και καθημερινή παρακολούθηση, ανέφερε ο Παθολόγος του Γ.Ν., Ιωάννης Πέτρου. Οι εργαστηριακές εξετάσεις του επιχώριου ποιμενάρχη, τόνισε, βρίσκονται σε πολύ καλά επίπεδα, ενώ παραμένει απύρετος και με εξαιρετικά επίπεδα κορεσμού· δεν έχει χρειαστεί επιπλέον οξυγόνο.

Υπενθυμίζεται ότι Μητροπολίτης είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό στις 12 Απριλίου. Βρισκόταν σε καραντίνα στο μητροπολιτικό μέγαρο, με τον οργανισμό του να ανταποκρίνεται καλά στη φαρμακευτική αγωγή που συστήθηκε από τους θεράποντες ιατρούς. Μία μικρή επιβάρυνση που «έδειξε» η αξονική τομογραφία, οδήγησε στη νοσηλεία του.

Σήμερα, στο Γεν. Νοσοκομείο Καρπενησίου νοσηλεύονται δώδεκα ασθενείς με κορονοϊό, ενημέρωσε ο Παθολόγος του Γ.Ν., Θοδωρής Δαλαδήμος, «από μέτρια έως βαριά κατάσταση, κάποιοι», όπως σημείωσε. Οι γιατροί αποφάσισαν, τα προηγούμενα 24ωρα, τη διασωλήνωση σε ΜΕΘ για δύο (2) ασθενείς, έναν 66χρονο και έναν 67χρονο, καθώς η κατάσταση της υγείας τους παρουσίασε επιδείνωση.

Παρόλα αυτά, όπως εκτιμά ο Θ. Δαλαδήμος, εσχάτως καταγράφεται τάση εξομάλυνσης των περιστατικών covid στο νοσοκομείο, ενώ σε σύγκριση με την έξαρση του Νοεμβρίου, σήμερα (3ο κύμα) η νόσηση είναι μάλλον πιο βαριά, πιο απρόβλεπτη και πιο παρατεταμένη.

Την Τετάρτη (21/4) ο ΕΟΔΥ καταχώρισε στην Ευρυτανία τρία (3) νέα κρούσματα, με την επιδημιολογική επιβάρυνση να καταγράφει φθίνουσα πορεία τις τελευταίες ημέρες. Τα περιστατικά covid του επταημέρου είναι 25 (μείωση 40%), ενώ από τις αρχές Μαρτίου, στον τόπο μας έχουν καταγραφεί 277 μολύνσεις.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ