19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ) “Κακόβουλα και παραπλανητικά τα δημοσιεύματα για το νοσοκομείο”. Τι απαντά ο Διοικητής του Γ.Ν. Καρπενησίου κ. Καρατσίκης

Έντονη είναι η αντίδραση της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας “δημοκρατία”, που κυκλοφόρησε χθες Τρίτη 29/3/2022 με τίτλο “Εγκληματικές παραλείψεις διέλυσαν το Νοσοκομείο Καρπενησίου” και υπέρτιτλο “Επίσημα έγγραφα και καταγγελίες αποτυπώνουν τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας”.

Σε δηλώσεις του στα “Ευρυτανικά Νέα”, ο Διοικητής του ΓΝ Καρπενησίου, κ. Δημήτρης Καρατσίκης, χαρακτηρίζει «κακόβουλα και παραπλανητικά» τα σχετικά δημοσιεύματα, που, μεταξύ άλλων, αφήνουν να εννοηθεί ότι κινδυνεύουν άνθρωποι στα χειρουργεία λόγω έλλειψης οξυγόνου. «Ακόμα και όταν παγώσει η παροχή οξυγόνου από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, υπάρχουν πάντα εφεδρικές μπουκάλες οξυγόνου συνδεδεμένες με τα ακτινολογικά μηχανήματα», απαντά ο Διοικητής. «Εξάλλου», προσθέτει, «ήδη αυτή τη στιγμή τοποθετείται συσκευή παραγωγής οξυγόνου, ώστε να μην έχουμε ανάγκη ακόμα και τις δεξαμενές».

«Ποτέ δεν εμφανίστηκαν τα μεγέθη κινδύνου που ‘καταγγέλλονται’ και, παρά τις όποιες παραλείψεις παρουσιάζονται κατά καιρούς και άμεσα αντιμετωπίζονται, το νοσοκομείο μας κατετάγη μεταξύ των πέντε (5) καλύτερων της χώρας, σύμφωνα με τις απόψεις των ιδίων των περιθαλπόμενων», επισημαίνει ο κ. Καρατσίκης και τονίζει πως «…οι εργαζόμενοι υπερβάλλουν εαυτόν τα δύο -και πλέον- χρόνια της πανδημίας, ώστε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας», ενώ αναφέρεται στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 600 χιλιάδων ευρώ, εξοπλισμός που «ανταποκρίνεται στις αιτήσεις των γιατρών και των κλινικών».

Ο Διοικητής του ΓΝ Καρπενησίου αναφέρεται, ακόμα, στο «οικογενειακό κλίμα» που επικρατεί στο τοπικό νοσοκομείο και εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς το προσωπικό – το επιστημονικό, το νοσηλευτικό, το παραϊατρικό, το διοικητικό – «για την προσπάθεια που καταβάλλει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας και ένα είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών των συμπατριωτών μας».

«Είναι κρίμα», καταλήγει, «να καταγγέλλονται πράγματα εκ των έσω και να “πυροβολούμε” τα πόδια μας (…)».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας “δημοκρατία” για το Νοσοκομείο Καρπενησίου

Αναλυτικό ρεπορτάζ για το θέμα και την επιστολή-απάντηση της Διοίκησης του ΓΝΚ, δημοσιεύουν τα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ