25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ) Μαθητές απ’ τα Άγραφα Ευρυτανίας είπαν τα κάλαντα στον… πρωθυπουργό – Τι ζήτησαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από κάθε γωνιά της χώρας άκουσε, μέσω διαδικτύου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα Πέμπτη 24/12.

Την αρχή έκαναν μαθητές από το Πέπλο Έβρου που συνδέθηκαν από τα σπίτια τους όπως ακριβώς κάνουν το μάθημα στην ψηφιακή τάξη τους τελευταίους μήνες λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών της πανδημίας.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και η κόρη του, Δάφνη, άκουσαν τα κάλαντα από την Ιφιγένεια, τον Γιώργο και τον Παναγιώτη, από το δημοτικό σχολείο Αγράφων της Ευρυτανίας. Στον κ. Μητσοτάκη ευχήθηκε ο δάσκαλος του χωριού και έδωσε τον λόγο στα παιδιά, που έψαλλαν τα κάλαντα.

Μάλιστα, τα παιδιά ζήτησαν και μια «χάρη» από τον πρωθυπουργό: «Θέλουμε να μας φτιάξετε τον δρόμο για το Καρπενήσι και την Καρδίτσα, γιατί έχουμε χωματόδρομο (…). Περιμένουμε να σας φιλοξενήσουμε. Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και με Υγεία!».

Δείτε το απόσπασμα με τα κάλαντα των μαθητών/τριών από τα Άγραφα

«Είμαι εδώ με την κόρη μου, τη Δάφνη, η οποία είχε βρεθεί στο όμορφο χωριό σας πέρυσι τον Ιούλιο. Και εύχομαι με το καλό να τελειώνουμε γρήγορα με τον κορονοϊό για να μπορέσω να έρθω και εγώ να σας επισκεφτώ. Αγαπώ πάρα πολύ τα βουνά σας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και απαντώντας στο αίτημα των παιδιών είπε πως «…τον δρόμο θα τον φτιάξουμε».

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό είπαν, επίσης, παιδιά από τη Χάλκη, την Ερεικούσα, τα Αντικύθηρα, την Κορυτσά και τη Χειμάρρα, ενώ μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Λυκόβρυσης-Πεύκης είπαν τα κάλαντα στη νοηματική γλώσσα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ