24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ) “Με θλίβει ότι μπαίνουμε στο βαθύ κόκκινο”. Ο δήμαρχος Καρπενησίου για τα νέα μέτρα στην Ευρυτανία

Την ένταξη του νομού Ευρυτανίας στο «βαθύ κόκκινο» επιβεβαιώνει ο δήμαρχος Καρπενησίου, με δηλώσεις του στα Ευρυτανικά Νέα. Τα νέα μέτρα προβλέπουν αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων, των καταστημάτων λιανικής, κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής κ.α., ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει από τις 19.00 το απόγευμα (από 21.00 που ισχύει σήμερα).

Για μια «αναμενόμενη εξέλιξη, μετά τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία» κάνει λόγο ο κ. Νίκος Σουλιώτης, σημειώνοντας ότι τα πιο αυστηρά μέτρα ήταν αίτημα πολλών γονέων, ύστερα από την ανίχνευση κρουσμάτων σε σχολεία. Διευκρινίζει ότι η απόφαση λαμβάνεται αποκλειστικά από τη Γ.Γ. πολιτικής Προστασίας.

«Προσωπικά, με θλίβει το γεγονός ότι μπαίνουμε στο βαθύ κόκκινο», πρόσθεσε και εξήγησε πως «αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο, ότι περισσότεροι συνάνθρωποί μας είναι θετικοί στον κορονοϊό και σημαίνει, οπωσδήποτε, ότι από δω και πέρα πρέπει να ‘μαστε πολύ πιο προσεκτικοί».

Ζήτησε εφαρμογή των μέτρων απ’ όλους και αναφέρθηκε στο τι αλλαγές θα φέρει στην καθημερινότητα των πολιτών το «βαθύ κόκκινο». «Δεν θα θέλαμε να φθάσουμε εδώ, αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί από δω και πέρα για να μπορέσουμε να βγούμε όσο γίνεται νωρίτερα», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει διευκρινιστεί, προς το παρόν, το χρονικό διάστημα ισχύος των νέων μέτρων στην Ευρυτανία. Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά θα γίνουν στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής (12/3).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ