25 Σεπτεμβρίου 2021

(ΒΙΝΤΕΟ) Ξεκίνησε με ποδήλατο από τα Χανιά· χθες, 43 μέρες μετά, έφθασε στο Καρπενήσι – Δείτε την ιστορία του Παναγιώτη Μπαλολάκη

Στις 4 Μαΐου 2021, με αφετηρία το Παλιό Λιμάνι των Χανίων ο Παναγιώτης Μπαλολάκης, ερασιτέχνης αλλά έμπειρος ποδηλάτης, είχε κάνει την αρχή ενός μοναδικού ποδηλατικού ταξιδιού σε όλη τη χώρα. Το εγχείρημά του με τίτλο «Ποδηλατώντας την Ελλάδα» έχει την υποστήριξη του Δήμου Χανίων και κατά τη διάρκειά του ο αναβάτης θα διανύσει περισσότερα από… 8.500 χιλιόμετρα (!).

Το βράδυ της Τετάρτης, 17 Ιουνίου, ο Π. Μπαλολάκης έφθασε στο Καρπενήσι, στην 43η ημέρα του μεγάλου ταξιδιού του από τα Χανιά στην Αθήνα και εν συνεχεία στην «καρδιά» της ηπειρωτικής χώρας, με τελικό προορισμό τα χωριά στον ακριτικό Έβρο. Για να φθάσει στην ευρυτανική πρωτεύουσα ξεκίνησε από τη Μακρακώμη και ανηφόρισε στον Τυμφρηστό, σε μια από τις πιο απαιτητικές -αλλά και πιο όμορφες- ημερήσιες διαδρομές του μέχρι τώρα. Ο ποδηλάτης διανυκτέρευσε με σκηνή σε μια από τις γειτονιές του Καρπενησίου και νωρίς το πρωί σήμερα ξεκίνησε για τη νέα του διαδρομή προς τα Άγραφα.

Καθημερινά διανύει περισσότερα από 50-60 χιλιόμετρα σε δύο ρόδες, διατηρώντας σχεδόν μηδενικό, οικολογικό αποτύπωμα αξιοποιώντας το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς και χρησιμοποιώντας ένα μικρό φωτοβολταϊκό για την απαραίτητη ενέργεια των συσκευών τηλεφωνίας/καταγραφής. Το ποδήλατο ζυγίζει, μαζί με τις αποσκευές, περίπου… 50 κιλά.

Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, παρέχοντα σε ημερήσια βάση αναλυτικές πληροφορίες και υλικό από τη διαδρομή του Παναγιώτη Μπαλολάκη σταθμό-σταθμό, μέχρι να ολοκληρώσει το ταξίδι του και να επιστρέψει πίσω στα Χανιά, απ’ όπου ξεκίνησε.

Στη σύντομη στάση του στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, μίλησε στην κάμερα των Ευρυτανικών Νέων:

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ