19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ) Ο Στέφανος Ντούσκος έφερε το 1ο μετάλλιο -και μάλιστα χρυσό- για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Στη δεύτερη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες (στο Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν 6ος στην τετράκωπο ελαφρών βαρών άνευ πηδαλιούχου), ο κωπηλάτης Στέφανος Ντούσκος χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο -και μάλιστα ήταν χρυσό!

Στον τελικό του μονού σκιφ (έγινε τα ξημερώματα με ώρα Ελλάδας), ο 24χρονος από τα Γιάννενα δεν ξεκίνησε καλά, ωστόσο η συνέχεια ήταν ιδανική.

Στα πρώτα 500μ. οι Μπορτς (Νορβηγία) και Νίλσεν (Δανία) ήταν οι δύο αθλητές που έφυγαν καλύτερα ενώ ο πρωταθλητής μας ήταν 4ος. Στα επόμενα μέτρα ο κωπηλάτης από τα Γιάννενα ανέβασε ταχύτητα, διατήρησε σταθερό ρυθμό και πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, σε μια δικαίωση των κόπων και των προσπαθειών του όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πέτυχε μάλιστα νέο ολυμπιακό ρεκόρ.

Η κατάταξη του τελικού 

Στέφανος Ντούσκος 6:40.45 

Κιέτιλ Μπορτς (Νορβηγία) 6:41.66 

Νταμίρ Μάρτιν (Κροατία) 6:42.58 

Σβέρι Νίλσεν (Δανία) 6:42.73 

Αλεξάντερ Βιαζόνκιν (Ρωσία) 6:49.09 

Μιντάουγκα Γκρισκόνις (Λιθουανία) 6:57.60

Αυτό ήταν το 122ο μετάλλιο της χώρας μας σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέχρι τώρα η Ελλάδα έχει 34 χρυσά, 45 ασημένια και 43 χάλκινα.

“Αλήθεια δεν το πιστεύω”

Ο 24χρονος Γιαννιώτης σκιφίστας δεν μπορούσε να πιστέψει την επιτυχία του, λίγα λεπτά μετά την απίστευτη κούρσα του στον τελικό, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ. 

“Δεν μπορώ να το πιστέψω! Δεν το πιστεύω! Αλήθεια δεν το πιστεύω! Η καλύτερη κούρσα της καριέρας μου. Με βοήθησε ο καιρός. Ένιωθα πολύ καλά στην κούρσα. Ο προπονητής μου είπε πως θα είμαι μέσα στα μετάλλια, πριν πάρω θέση στη γραμμή της εκκίνησης. Έκανα μια αλλαγή μέσα στην κούρσα, στα 1.000 μέτρα και δεν πίστευα ότι θα αντέξω”.

“Στα τελευταία 500 μέτρα έλεγα Θεέ μου βοήθησέ με. Κράτα λίγο ακόμη. Στα 100 τελευταία μέτρα, είπα δεν το χάνω! Για όλους αυτούς που με βλέπουν στην Ελλάδα ένα μεγάλο ευχαριστώ! Ευχαριστώ τους γονείς μου, την κοπέλα μου, τον δις Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο, όλους τους ανθρώπους στην Ομοσπονδία και την εθνική, τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΚΟΦΝΣ, Τζιάνι Ποστιλιόνε που με βοήθησε και έφτασα εδώ που έφτασα, τον γιατρό μου και γιατρό της εθνικής Γιάννη Χρηστογιάννη και τον χορηγό μου”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ