20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Πιο κοντά στην Αθήνα η Ευρυτανία. Παραδόθηκε, παρουσία υπουργών, η “Παράκαμψη Λαμίας” μήκους 14χλμ

Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής, 16 Ιουλίου 2021, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνη Γεωργιάδη,  του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργου Καραγιάννη, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανού, βουλευτών, αντιπεριφερειαρχών και δημάρχων, παραδόθηκαν σε πλήρη, αμφίπλευρη κυκλοφορία τα πρώτα 14,26 χιλιόμετρα του Νότιου Τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας – Ε65.

Πλέον, η Αθήνα «έρχεται» πιο κοντά στην Ευρυτανία, καθώς παρακάμπτεται η πόλη της Λαμίας, με αποτέλεσμα η διαδρομή να συντομεύει κατά περίπου 20 με 25 λεπτά και το ταξίδι να διαρκεί περί τις 2,5 ώρες. Στο νέο κομμάτι του οδικού άξονα δεν περιλαμβάνονται διόδια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κων/νος Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης. Άπαντες εξέφρασαν τη μεγάλη τους ικανοποίηση για την παράδοση της “Παράκαμψης Λαμίας”, που, όπως είπαν, θα προσδώσει σημαντικά οφέλη στην Ευρυτανία.

“Παραδώσαμε σήμερα στην κυκλοφορία τα πρώτα 14χλμ του Νοτίου Τμήματος του Ε65, δηλαδή σχεδόν το μισό τμήμα του αυτοκινητόδρομου που συνολικά εκτείνεται σε 32 χλμ. Ήδη, και μόνο από αυτό το τμήμα, περιμένουμε σοβαρά οφέλη, καθώς διευκολύνεται σημαντικά η πρόσβαση στο Καρπενήσι, ενώ θα αποφεύγεται πλέον και η κίνηση μέσα στην πόλη της Λαμίας από και προς πόλεις της περιοχής”, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών και σημείωσε ότι “…πρόκειται για το τμήμα -προϋπολογισμού 130 εκ. ευρώ- που ξεκινά από τη σύνδεση του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας – Ε65 με τον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε, στον ομώνυμο ημικόμβο (στο 207o χλμ.) και φθάνει έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Καρπενησίου στην περιοχή Λιανοκλαδίου (…)”.

“Σήμερα, εγκαινιάζουμε τα πρώτα 14 χιλιόμετρα, από τα συνολικά 32, του νότιου τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, δηλαδή το τμήμα του δρόμου Ε65 από την ένωσή του με τον Αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Θεσσαλονίκης έως τον Κόμβο Ξυνιάδας (…)”, υπογράμμισε με τη σειρά του ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι “με την ολοκλήρωση και του Βόρειου Τμήματος, η Λαμία, η Κεντρική Ελλάδα και όχι μόνο, πέραν των άλλων, συνδέεται ταχύτερα και ασφαλέστερα με την Ιταλία, την Κεντρική, Δυτική και Βόρεια Ευρώπη”.

“Θα μου επιτρέψει ο κ. Υπουργός” (σ.σ. εννοεί τον κ. Καραμανλή), πρόσθεσε “γνωρίζοντας ότι μοιράζεται την θέση ότι η επίτευξη ενός στόχου συνιστά εφαλτήριο για την αναζήτηση και επίτευξη νέων, να του ζητήσω να δρομολογήσει την ασφαλή και ταχεία σύνδεση της Ευρυτανίας, τόσο με τους ανατολικούς όσο και με τον δυτικό άξονα, καθώς και την κατασκευή του Διαγώνιου Άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί όρο επιβίωσης και ανάπτυξης των όμορφων και ιστορικών γειτονικών νομών, ενώ συνάμα συμβάλλει στην ομογενοποίηση της ιστορικής Ρούμελης”.

“Υπερήφανος που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε, μέσα σε αυτή τη διετία, με πρωτοφανείς ρυθμούς, να ξεμπλοκάρει όλα τα λιμνάζοντα -επί σειρά ετών- δημόσια έργα”, δήλωσε ο υπουργός κ. Γεωργιάδης.

“Το 2012, στο βαθύ σκοτάδι της κρίσης, ξεκινήσαμε από το Καρπενήσι, την προσπάθεια να αναστήσουμε ένα έργο που όλοι μας έλεγαν πως έπρεπε να ξεχάσουμε. Καταλυτική υπήρξε η αποφασιστική συμβολή του τότε Υπουργού Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Για χρόνια το κυνηγούσαμε. Σήμερα ο Κώστας Καραμανλής εγκαινίασε το νότιο τμήμα του Ε65 και νιώθουμε περήφανοι, χαρούμενοι και δικαιωμένοι. Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που το πίστεψαν και πάλεψαν μαζί μας, από όλα τα κόμματα”, έγραψε στο facebook o Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου τμήματος των 14,26χλμ. της “Παράκαμψης Λαμίας”, οι οδηγοί συναντούν, μεταξύ άλλων:

3 Γέφυρες

9 Άνω & 6 Κάτω Διαβάσεις

48 Κιβωτοειδείς Οχετοί, Κανάλια και Διαβάσεις Πανίδας

2 Ανισόπεδους Κόμβους (Λαμίας, Καρπενησίου)  & 2 Ημικόμβους

1 αμφίπλευρο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών– Μελλοντική κατασκευή

1 Κέντρο Ελέγχου & Συντήρησης (Λιανοκλάδι)

1 Κτήριο Τροχαίας (Λιανοκλάδι)

Διαθέσιμες δε είναι ήδη υπηρεσίες οδικής ασφάλειας της Κεντρικής Οδού όπως:

24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας

4ψήφιος αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργιάς, 1075

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 801 700 7000

Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση για την παράδοση του Νότιου Τμήματος του Ε65

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ