19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ) Στα 37 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα covid στο Θεραπευτήριο Καρπενησίου, 5 άτομα προληπτικά στο Νοσοκομείο – Αισιόδοξος δηλώνει ο Διοικητής

Συρροή κρουσμάτων κορονοϊού παρουσιάστηκε στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας (πρ. Γηροκομείο) μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος την Πέμπτη 17/2/2022, σε ηλικιωμένη που ήταν ανεμβολίαστη. Συνολικά 37 άτομα εντοπίστηκαν θετικά στον ιό, εκ των οποίων οι 27 είναι περιθαλπόμενοι, επί συνόλου 72 ανθρώπων που διαβιούν στο ΘΧΠ. Τη λήψη έκτακτων μέτρων – βάσει των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων – αποφάσισε ο Διοικητής του ΘΧΠ κ. Κλεομένης Λάππας, που δηλώνει αισιόδοξος ότι η κατάσταση σύντομα θα εξομαλυνθεί και η… “καταιγίδα” θα περάσει.

Μέχρι και την Τρίτη 22/2/2022, στα rapid test που έγιναν είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό 20 ηλικιωμένοι και 10 εργαζόμενοι του Θεραπευτηρίου, ενώ στον νέο γύρο ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη (23/2) προέκυψαν θετικοί επιπλέον 7 περιθαλπόμενοι. Το τελευταίο 8ήμερο έχουν γίνει στη δομή εκατοντάδες τεστ (περισσότερα από 500), καθώς η επιδημιολογική παρατήρηση είναι κομβικής σημασίας στην αποτροπή νέας διασποράς.

Αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι η μεγάλη πλειονότητα των θετικών αντιμετωπίζει ελάχιστα ή ήπια συμπτώματα, ενώ 5 περιθαλπόμενοι νοσηλεύονται στο Γεν. Νοσοκομείο Καρπενησίου. Η νοσηλεία τους ήταν επιβεβλημένη, καθώς πάσχουν και από άλλα συνοδά νοσήματα, ώστε να προληφθεί τυχόν επιβάρυνση της υγείας τους, σημειώνει ο διοικητής και εκτιμά ότι σύντομα άπαντες θα λάβουν εξιτήριο.

Ο Διοικητής εκφράζει την αισιοδοξία ότι η διασπορά σταδιακά περιορίζεται και σταδιακά ολοένα και περισσότεροι θετικοί θα αρνητικοποιούνται, ενώ αναφέρεται και στη στενή, αγαστή συνεργασία με όλες τις δομές του νομού – Νοσοκομείο, ΠΕ Ευρυτανίας, τοπικό κλιμάκιο ΕΟΔΥ, ΕΚΑΒ κλπ. “Συνεργαστήκαμε άριστα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων”, δηλώνει ο ίδιος και ευχαριστεί θερμά όλο το προσωπικό του Θεραπευτηρίου που “με επαγγελματισμό αντιμετώπισαν κι αυτή τη δύσκολη περίοδο, μια περίοδο 10 ημερών που μας έκανε να ανησυχήσουμε πολύ, όπως πλέον φαίνεται ότι έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο”.

Εξάλλου, άμεση ήταν και η αντίδρασή της διοίκησης του ΘΧΠ από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα. Από τα πρώτα μέτρα που ελήφθησαν ήταν ο περιορισμός των νοσούντων στα δωμάτιά τους, καθώς προβλέπεται πενθήμερη καραντίνα. Επίσης, έγινε διαχωρισμός στο προσωπικό του ΘΧΠ, ώστε συγκεκριμένοι υπάλληλοι να εξυπηρετούν τους νοσούντες και να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα περιστατικά. Απαγορεύτηκε, επίσης, προσωρινά το επισκεπτήριο. Ο κ. Λάππας δεν παραλείπει να αναφερθεί στη σημασία του εμβολιασμού, που απέτρεψε, όπως φαίνεται, σοβαρά περιστατικά στο Θεραπευτήριο, παρότι τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό είναι μεγάλης ηλικίας ή/και πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ