25 Φεβρουαρίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Βουλή / Πρόεδρος με 249 ψήφους ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Πρόεδρος της νέας Βουλής που προέκυψε από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου ψηφίστηκε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, που εξελέγη με 249 ψήφους· 51 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Συγκεκριμένα, τον Κωνσταντίνο Τασούλα ψήφισαν για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση. Τα υπόλοιπα κόμματα δήλωσαν «παρών». Της σημερινής συνεδρίασης για την εκλογή Προέδρου της Βουλής προέδρευσε ο προσωρινός Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και κάθε βουλευτής που άκουγε το όνομά του σηκωνόταν από το έδρανο για να δηλώσει ευκρινώς την προτίμησή του, δηλαδή είτε το όνομα του κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, είτε «παρών». Στη συνέχεια, η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να εκλέξει τους αντιπροέδρους, τους κοσμήτορες και τους γραμματείς του Σώματος, σύμφωνα με τις προτάσεις των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων.

Σημειώνεται ότι στην αρχή της συνεδρίασης ο κ. Κακλαμάνης απευθύνθηκε στους βουλευτές για την 8ετή πορεία του στο αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής, τα προηγούμενα χρόνια. «Μπορεί η έδρα από την οποία σας μιλώ να φαντάζει ψηλά, ωστόσο στην πραγματικότητα, ουδέποτε την αντιμετώπισα αφ’ ύψηλού. Όπως ακριβώς στη ζωή και στην ιατρική σταδιοδρομία μου έτσι και στην πολιτική μου διαδρομή επέλεξα να παραμείνω προσγειωμένος και ακέραιος. Επέλεξα να δουλέψω, να ενώσω και να φτιάξω γέφυρες. Από αύριο όμως όλα τα είναι αλλιώς. Θα ξεκινήσουμε μαζί από το ίδιο κοινοβουλευτικό υψόμετρο στα ίδια έδρανα αλλά με διαφορετικές ισορροπίες» ανέφερε προσθέτοντας: «Σε ένα πολύμορφο, πολύπλοκο και πολύχρωμο σύνολο, όπως αυτό της νέας Βουλής, θέλω να σας ζητήσω να επενδύσουμε όλοι στη σύνεση και στην αλήθεια των προθέσεων μας, γιατί αυτή η αλήθεια, αργά ή γρήγορα, να είστε σίγουροι πως θα βγει στο φως». Ο κ. Κακλαμάνης και ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, το κόμμα της Ν.Δ. γιατί τον πρότεινε τρεις φορές, ευχαρίστησε τον Κωνσταντίνο Τασούλα και τον ειδικό γραμματέα Κωνσταντίνο Μπαγιώκο. Ευχαρίστησε στο πρόσωπο της Γενικής Διευθύντριας της Βουλής κ. Περηφάνου όλο το πολιτικό προσωπικό, το ένστολο προσωπικό, τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και στο πρόσωπο των πολιτικών αρχηγών ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του της προηγούμενης βουλής, για την «απίστευτη εκτίμηση και αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπό του».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ