23 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Βουλευτικές εκλογές 2023 / Ο υποψήφιος της “Εθνικής Δημιουργίας”, των Τζήμερου-Κρανιδιώτη, στην Ευρυτανία

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η “ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ”, ένα νέο κόμμα που προέκυψε από τη συνένωση των κομμάτων “Δημιουργία ξανά” του Θάνου Τζήμερου και τη “Νέα Δεξιά” του Φαήλου Κρανιδιώτη, αποτελεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, “…ένα φιλελεύθερο, πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό συνασπισμό” με πρόεδρο και αντιπρόεδρο τους ιδρυτές των παραπάνω κομμάτων, αντίστοιχα.

Στα πλαίσια της προεκλογικής τους εκστρατείας, βρέθηκαν πρόσφατα στο Αγρίνιο, σε κομματική εκδήλωση τοπικού υποψήφιου βουλευτή. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων στελεχών του κόμματος, βρέθηκε και ο θερμός υποστηρικτής του κόμματος, γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Βασίλης Τσιάρτας. Στην ίδια εκδήλωση στο Αγρίνιο, βρέθηκε και ο υποψήφιος του κόμματος στην Ευρυτανία, Βαγγέλης Ράικος, που δραστηριοποιείται για δεκαετίες στον ασφαλιστικό χώρο στο Καρπενήσι. Ο υποψήφιος βουλευτής της “Εθνικής Δημιουργίας”, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Είμαι ασφαλιστής και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στο Καρπενήσι, μια μικρή και φθίνουσα επαρχιακή πόλη. Για δεκαετίες ζω την καθημερινότητα της κομματοκρατίας, του κρατισμού, του ρουσφετιού, της μεγάλης κουβέντας. Όλων δηλαδή αυτών που έχουν οδηγήσει την πόλη μου, σε οικονομικό και δημογραφικό μαρασμό.

Κι όμως, η Ευρυτανία έχει μοναδικές ομορφιές. Απαράμιλλα βουνίσια τοπία, καθαρό περιβάλλον, κρυστάλλινα νερά, εξαιρετικό ρουμελιώτικο φαγητό. Μόνο που αυτά από μόνα τους δεν παράγουν ανάπτυξη. Χρειάζεται να βγουν στο προσκήνιο  άλλες δυνάμεις, χρειάζεται η ιδιωτική πρωτοβουλία και χρειάζεται το κράτος να βγει από τη λογική των  οριζόντιων επιδοματικών πολιτικών, να αφήσει επιτέλους τον καινοτόμο ιδιώτη επιχειρηματία να κάνει τη δουλειά του και να σταματήσει να του βάζει συνεχώς εμπόδια. Αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει ξανά ζωντάνια στην περιοχή μας.

Είμαι υποψήφιος με την ΕΔ γιατί ο λόγος της είναι καθαρός κι αμόλυντος, όπως τα ψηλά βουνά μας. Γιατί γνωρίζω και αναγνωρίζω τον αγώνα του Θάνου Τζήμερου τα τελευταία 12 χρόνια για μια άλλη ανάπτυξη, για να τερματιστεί ο κατήφορος και η παρακμή της περιοχής μας και της χώρας γενικότερα. Γιατί πρέπει και μπορούμε να αναδείξουμε τα σπάνια και μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ευρυτανίας, αρκεί να αφήσουμε στην άκρη τον αγώνα και την πολιτική παροχολογίας που αποδυνάμωσε την περιοχή μας, στερώντας της, σε βάθος δεκαετιών το ανθρώπινο δυναμικό της.

Δώστε μας τη δυνατότητα να δράσουμε ως καταλύτες σε αυτή την κατεύθυνση, σε αυτό το νέο αναπτυξιακό όραμα που θα δώσει ζωή και θα φέρει στέρεη κι όχι επίπλαστη ανάπτυξη στην περιοχή μας”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ