24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Βράβευση αριστούχου από την Ευρυτανία. Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας η εκδήλωση “Οι Πρώτοι των Πρώτων”, στην Αθήνα

Τελετή βράβευσης για 61 αριστούχους απόφοιτους λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο προγράμματος της Eurobank, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου

από την έντυπη έκδοση

Το πρόγραμμα “Μπροστά για την Παιδεία”, που υλοποιεί η Eurobank με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, συμπληρώνει 20 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν βραβευθεί συνολικά 21.537 αριστούχοι απόφοιτοι λυκείων. Η φετινή εκδήλωση απονομής τιμητικών βραβείων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023, στην Αθήνα.

Πιο αναλυτικά, κατά το σχολικό έτος 2021-2022, βραβεύθηκαν, σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος, 976 αριστούχοι, συνολικά, από όλα τα λύκεια της χώρας. Η βράβευση 61 αριστούχων, των πρώτων εκ των πρώτων κάθε εκπαιδευτικής περιφέρειας που ανήκει το λύκειό τους, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες (11/5) από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, κ. Γιώργο Π. Ζανιά, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία.

Από την Ευρυτανία

Το πρόγραμμα “Μπροστά για την Παιδεία” βραβεύει τον/την πρώτο/πρώτη αριστούχο απόφοιτο/η, από κάθε ένα από τα 1.805 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, ο/η οποίος/α συγκέντρωσε το υψηλότερο άθροισμα βαθμών -στο σχολείο του/της-, στην εικοσάβαθμη κλίμακα στα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, το οποίο πρέπει να είναι τουλάχιστον 72 βαθμοί. Πέραν της ηθικής αναγνώρισης, κάθε παιδί που διακρίνεται λαμβάνει συμβολικά και χρηματική επιβράβευση. Από την εκκίνηση του Προγράμματος το 2003 με αρχική ονομασία “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”, η τράπεζα έχει διαθέσει, συνολικά για τις βραβεύσεις των 21.537 αριστούχων, χρηματικό ποσό που αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Στην εκδήλωση της Πέμπτης 11/5, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, βραβεύτηκε και η “πρώτη των πρώτων” της σχολικής χρονιάς 2021-’22 στην Ευρυτανία. Η Ανθή Μπεκρή, απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, αριστούχος στις περυσινές πανελλαδικές και φοιτήτρια Ιατρικής στην Αθήνα, πλέον, βραβεύτηκε από την ΠτΔ, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Υπενθυμίζεται πως, πριν λίγους μήνες, στο πλαίσιο του προγράμματος “Μπροστά για την Παιδεία”, χρηματικά έπαθλα αξίας 800 ευρώ, είχαν λάβει οι πρώτοι αριστούχοι απόφοιτοι κάθε λυκείου της χώρας. Από την Ευρυτανία, η Eurobank επιβράβευσε την Ανθή Μπεκρή (ΓΕΛ Καρπενησίου) και τον Γεώργιο Πεταρούδη (ΕΠΑΛ Καρπενησίου).

Ισχυρή ενθάρρυνση

Εκ μέρους των βραβευθέντων στην τελετή που έγινε στις 11 Μαΐου, στην Αθήνα, η Πρώτη των Πρώτων, Παρασκευή Χαρίλα, η οποία εισήχθη στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αναφερόμενη στην πρωτοβουλία της τράπεζας, σημείωσε ότι «έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς επιβραβεύει την προσπάθεια και τον αγώνα των παιδιών που διακρίθηκαν σε μια διαδικασία με πρωτεύον και αναμφισβήτητο χαρακτηριστικό την αξιοκρατία», ενώ υπογράμμισε τον παράγοντα της ηθικής επιβράβευσης που, όπως είπε, είναι και «το πιο ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσει κανείς να προσπαθεί». Απευθυνόμενη στους μαθητές που αρίστευσαν σημείωσε πως «η σημερινή βράβευση αποτελεί μια ισχυρή ενθάρρυνση να συνεχίσουμε να προσπαθούμε με την ίδια προσήλωση και υπευθυνότητα, για να δημιουργήσουμε μια ζωή αντάξια των ονείρων μας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών, κ. Φιλόθεος, από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας της Περιφέρειας Αττικής, κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, οι Πρυτάνεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ.κ. Ανδρέας Μπουντουβής και Δημήτρης Μπουραντώνης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θωμάς Μούτος, καθώς και ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιος Δουκίδης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η δημοσιογράφος, κα Νίκη Λυμπεράκη.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ