23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Βραβεύτηκε ο Γιάννης Αντωνίου στη Νάουσα, σε εκδήλωση για τους αθλητές του ΠΕΚΙΝΟ 2022 – “Η συγκίνηση είναι μεγάλη” (ΦΩΤΟ)

Σε μια συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα, η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) υποδέχτηκε και βράβευσε τους αθλητές που συμμετείχαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022», τους προπονητές τους καθώς και τον Αρχηγό και Υπαρχηγό της Αποστολής. Η εκδήλωση, που είχε και ευρυτανική εκπροσώπηση με την παρουσία του Γιάννη Αντωνίου, ήταν μια απόδοση τιμής στους αθλητές των χειμερινών αθλημάτων που παρά τις δυσκολίες καταφέρνουν να αγωνίζονται απέναντι στην ελίτ και να καταφέρνουν συχνά σημαντικές επιτυχίες.

«Δεν είναι απλά αναμνηστικά, είναι οδοδείκτες σε μια πορεία στο χρόνο και στο χώρο πλούσια σε κόπους και εμπειρίες, σημάνσεις σε έναν προσωπικό χάρτη που με οδήγησε στην τιμή να ανήκω στην οικογένεια των αθλητών που έχουν συμμετάσχει με τα εθνικά τους χρώματα σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάθε φορά που αυτή η πορεία αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται η συγκίνηση είναι μεγάλη», ανέφερε με αφορμή τη βράβευσή του ο αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ο Δήμαρχος της Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ κ. Στέλιος Αγγελούδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων κ. Γιώργος Νικητίδης, η Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΣΟΑ κ. Ειρήνη Αϊνδιλή, ο Ειδικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Μούγιος, το Μέλος του ΔΣ κ. Γιώργος Χαλκίδης, καθώς και πλήθος μελών της Ολυμπιακής Οικογένειας και του ΕΟΣ Νάουσας.

Πιο αναλυτικά, η ΕΣΟΑ τίμησε τους Olympians του Σκι Δρόμων Αντοχής Απόστολο Αγγέλη (3η συμμετοχή σε ΧΟΑ), Μαρία Ντάνου (3η συμμετοχή σε ΧΟΑ), Νεφέλη Τίτα (1η συμμετοχή σε ΧΟΑ) και τους Olympians του Αλπικού Σκι Γιάννη Αντωνίου (2η συμμετοχή σε ΧΟΑ) και Μένια Τσιόβολου (1η συμμετοχή σε ΧΟΑ). Μαζί τους τιμήθηκαν και οι προπονητές τους, Τίμος Τσουρέκας, Χρήστος Τίτας, Στέργιος Πάππος, Αλέξανδρος Τσακνάκης, καθώς και οι Αρχηγός και Υπαρχηγός της Ολυμπιακής Ομάδας μας στο Πεκίνο Δημοσθένης Γυρούσης και Στράτος Καρέτος για την πολύτιμη προσφορά τους και την άψογη διαχείριση της ομάδας μας στο Πεκίνο.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η βράβευση Olympians που συμμετείχαν σε προηγούμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και η καταγωγή τους είναι από Νάουσα, οι οποίοι μαζί με τους τωρινούς, έλαβαν τα Certificate of Recognition και post nominal pins «ΟLY», που αποτελεί το PHD του αθλητισμού. Βραβεία και τιμητικά δώρα στους Olympians Χιονοδρομίας του Πεκίνο 2022 απένειμε και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δια του Προέδρου κ. Σπ. Καπράλου OLY και του Αντιπροέδρου της κ. Στ. Αγγελούδη, με την παράδοση του Certificate και του Χρυσού Ρin συμμετοχής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στους πρόσφατους Χειμερινούς Αγώνες. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Προέδρου της ΕΣΟΑ κας Βούλας Κοζομπόλη OLY και του Δημάρχου Νάουσας κ. Νικόλα Καρανικόλα, για περαιτέρω δράσεις και εκδηλώσεις, με σκοπό την προαγωγή του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της Παιδείας και της Περιβαλλοντολογικής Ευθύνης καθώς και της διάδοσης της σπουδαίας ιστορικής κληρονομιάς της Ηρωικής Πόλης της Νάουσας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ