28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Βραζιλία: Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο θα πάει στη συνέλευση του ΟΗΕ αν και ανεμβολίαστος

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, αρνείται επίμονα να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, δήλωσε ότι θα μεταβεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η οποία θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αρχές της πόλης έχουν καταστήσει υποχρεωτική την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο ανέφερε, κατά τη διάρκεια ομιλίας πως: «Θα βρεθώ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα, θα εκφωνήσω την εναρκτήρια ομιλία». Θα είναι «μια ήπια ομιλία, αρκετά αντικειμενική, εστιασμένη στα σημεία που μας ενδιαφέρουν», ενώ αναφέρθηκε στη διαχείριση της πανδημίας στη Βραζιλία, στις αγροτικές επιχειρήσεις και σε θέματα ενέργειας.

Η συμμετοχή του Ζαΐρ Μπολσονάρο στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τέθηκε εν αμφιβόλω την Τετάρτη όταν οι αρχές της Νέας Υόρκης επέβαλαν την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για την πρόσβαση στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης.

Ο Επίτροπος Υγείας της Πόλης της Νέας Υόρκης, Ντέιβ Τσόκσι τόνισε ότι το αμφιθέατρο της Γενικής Συνέλευσης είναι «ένα συνεδριακό κέντρο» που υπόκειται στους ίδιους κανόνες με τους περισσότερους εσωτερικούς χώρους δραστηριοτήτων στη Νέα Υόρκη.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβάλει αυτόν τον περιορισμό στους αρχηγούς κρατών.

Η Βραζιλία, με πληθυσμό 213 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι η τέταρτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό δόσεων εμβολίων που έχουν χορηγηθεί (214 εκατομμύρια), σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data. Αλλά ο πρόεδρος της χώρας αρνείται μέχρι στιγμής να εμβολιαστεί με οποιοδήποτε από τα εμβόλια κατά της Covid-19.

Ο Μπολσονάρο είπε ότι θα εμβολιαστεί «την τελευταία μέρα, το εγγυώμαι» και έχει σημειώσει πολλές φορές ότι θα είναι «ο τελευταίος Βραζιλιάνος» που θα του χορηγηθεί ένα εμβόλιο κατά της Covid.

Ο ακροδεξιός ηγέτης, που μολύνθηκε από τον κορονοϊό πέρυσι, επανέλαβε για ακόμη φορά ότι έχει αναπτύξει ήδη ανοσία. «Το επίπεδο των αντισωμάτων μου είναι στα ύψη», είπε στον υπουργό Υγείας Μαρσέλο Κεϊρόγκα, ο οποίος του συνέστησε να εμβολιαστεί.

To άρθρο Βραζιλία: Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο θα πάει στη συνέλευση του ΟΗΕ αν και ανεμβολίαστος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ