28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Βόλος: Γυναίκα ξεπαγιάζει σε είσοδο πολυκατοικίας – Αρνήθηκε να μεταφερθεί σε δομή

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, ουδείς έκανε χρήση των αιθουσών που διατίθενται στο Δήμο Βόλου για φιλοξενία και σίτιση αστέγων, και ατόμων που έχουν προβλήματα θέρμανσης στις οικίες τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, Βασίλη Ηλιόπουλο, σήμερα το πρωί υπήρξε περιστατικό στο οποίο κλήθηκε από πολίτες να παρέμβει, για νεαρή γυναίκα που ήταν κουλουριασμένη στον εξωτερικό χώρο εισόδου πολυκατοικίας, στο κέντρο του Βόλου, η οποία αρνήθηκε να μεταφερθεί σε κάποια δομή.

«Ενημερωθήκαμε από συμπολίτες και προστρέξαμε για γυναίκα που ξεπάγιαζε κουλουριασμένη έξω από είσοδο πολυκατοικίας, αλλά αρνήθηκε πεισματικά να την μεταφέρουμε σε δομή που έχει ανοίξει για αστέγους, όπου θα είχε τροφή και στέγη», δήλωσε στην ΕΡΤ, ο κ. Ηλιόπουλος, προσθέτοντας πως σπάνια οι άνθρωποι αυτοί δέχονται να φιλοξενηθούν, εκτός κι αν υπάρξουν έντονα φαινόμενα χιονόπτωσης κλπ.

Στην προκειμένη περίπτωση, όπως είπε ο κ. Ηλιόπουλος, η γυναίκα τους είπε ότι θα φύγει σύντομα και δεν ήθελε τίποτα να της προσφέρουν, εκτός από ένα… τσιγάρο.

Άδεια χθες βράδυ, η δομή που προσφέρεται σε αστέγους – Φωτό Βασ. Ηλιόπουλος – ΛΕΔ Βόλου

Να σημειωθεί πως χθες βράδυ εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων ανέλαβαν βάρδια για να εξυπηρετήσουν πολίτες που τυχόν θα αναζητούσαν στέγη, ζεστασιά και φαγητό, στη δομή που ετοίμασε ο Δήμος Βόλου στους Αγίους  Αναργυρους, αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς.

Ίσως βέβαια, σε αυτό να έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθει κάποιος στην αίθουσα, είναι να υποβληθεί πριν σε test ανίχνευσης του κορονοϊού.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ