18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Β. Κικίλιας από Λονδίνο: Τρία εκατομμύρια Βρετανοί επισκέφτηκαν το καλοκαίρι την Ελλάδα

Λονδίνο — Ανταπόκριση Νατάσα Καντζάβελου

Στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου επικεντρώνεται αυτές τις μέρες η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.

Το “world travel market” αποτελεί έκθεση ορόσημο για το άνοιγμα της αγοράς του τουρισμού διεθνώς.

Ο Έλληνας Υπουργός Βασίλης Κικίλιας που παρέστη στην έκθεση αναφέρθηκε στα 3 εκατομμύρια Βρετανών που επισκέφτηκαν φέτος την Ελλάδα, την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των δύο λαών, την αγάπη που δείχνουν οι Βρετανοί τουρίστες τόσο για τα ελληνικά νησιά όσο και για την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και για την ελληνική γαστρονομία.

Επισήμανε παράλληλα την επέκταση των πτήσεων προς Ελλάδα μέχρι τον Νοέμβριο και την έναρξη της τουριστικής σεζόν νωρίτερα, από τον Απρίλιο. Ο υπουργός έκανε λόγο για το οτι και το 2023 αναμένεται να είναι μια σημαντική χρόνια καταλήγοντας ότι «Αυτός που έρχεται στην Ελλάδα δεν θέλει να φύγει ποτέ».

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε επισημάνθηκε επίσης η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και η καμπάνια που έχει οργανώσει η Ελλάδα για το 2023 με θέμα ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο, στην πρωτοβουλία των eco islands, δηλ. νησιά με ενεργειακή αυτονομία από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η Σύμη, η Αστυπάλαια και η Ναξος .

Με νέο σύγχρονο σχεδιασμό, σύμφωνα με τη νέα τάση της ψηφιακής τεχνολογίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, η Ελλάδα φέτος συμμετέχει με 80 συνεκθέτες στο νέο εκθεσιακό περίπτερο του ΕΟΤ που έχει ως βασικό επικοινωνιακό στόχο την ανάδειξη της χώρας μας σε κορυφαίο, ελκυστικό, πολυνησιακό τουριστικό προορισμό προσφέροντας ασφάλεια, οικειότητα, ποιοτικές υπηρεσίες και ευζωία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Βασικά συστατικά της δομής του περιπτέρου είναι η επιλογή απλών, ιστορικών και αρχιτεκτονικών στοιχείων μεταφρασμένα στο σύγχρονο γίγνεσθαι, που βοηθούν τον επισκέπτη να έρθει σε επαφή με τις βασικές έννοιες του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας που τον διακρίνει. Το δε σύνολο της κατασκευής αφηγείται μία ιστορία.

Η Κρήτη, ένα από τα νησιά με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα τουριστών αυτό το καλοκαίρι κέρδισε το βραβείο του πιο αγαπητού νησιού στην Ευρώπη δήλωσε ο Κυριάκος Κώτσογλου, Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κρήτης.

Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η θέση του καθηγητή τουρισμού Δημήτρη Μπούχαλη για το τι μέλλει γενεσθαι. «Η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός θα λειτουργήσουν ανατρεπτικά.

Έχουμε δυο τάσεις που είναι αντικρουόμενες, όμως η Ελλάδα θα κερδίσει και το 2023 γιατί είναι προσιτός για τον Βρετανούς τουρίστες».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ