29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Β. Κικίλιας: Θα συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό έργο μας με στόχο την ισχυρή και ανθρώπινη Ελλάδα

Στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τις καίριες παρεμβάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας της, αλλά και σε αυτές που θα γίνουν την επόμενη τετραετία αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Real FM.

Ο κ. Κικίλιας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, υπογράμμισε ότι «προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και η επόμενη μέρα αυτό έχει να φέρει: τη δυνατότητα και άλλων μεταρρυθμίσεων. Εγώ προσωπικά έκανα πολλές. Από τον αντικαπνιστικό νόμο μέχρι το rebranding του ΚΕΕΛΠΝΟ σε ΕΟΔΥ, πάνω από 1000 κλίνες ΜΕΘ εν μέσω πανδημίας, το καλύτερο εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ευρώπη, αλλά και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα στον τουρισμό που έφερε 17,6 δις ταξιδιωτικά έσοδα.

Αναφερόμενος στην επόμενη τετραετία, ο υπουργός Τουρισμού έδωσε το περίγραμμα του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης, μιλώντας, μεταξύ άλλων, για επιπλέον μείωση της φορολογίας και των εισφορών και περαιτέρω αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. «Θα έχουμε τη δυνατότητα να εδραιώσουμε ότι είμαστε μια κανονική χώρα και ότι τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές δεν χρειάζεται να φύγουν στο εξωτερικό αλλά μπορούν να βρίσκουν εδώ πολύ καλά πληρωμένες δουλειές και να μένουν στην πατρίδα μας» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την «επόμενη ημέρα» των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο κ. Κικίλιας, πάντα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση, υπογράμμισε τον θεσμικό τρόπο με τον οποίο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιμετωπίζει την όλη διαδικασία. Από την άλλη πλευρά, επισήμανε ότι «όταν βλέπουμε ότι επανειλημμένως το τρίτο κόμμα που φαίνεται ότι θα είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με το οποίο εν δυνάμει θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με βάση τις προγραμματικές αρχές και ένα πλαίσιο, δια του προέδρου του να απορρίπτει σε όλους τους τόνους ότι μπορεί να συνεργαστεί μαζί μας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν ξέρω τι νόημα έχει από κάποια στιγμή και μετά».

Όσον αφορά στο χαρτοφυλάκιό του, ο κ. Κικίλας τόνισε ότι ένα «μικρό θαύμα» επετεύχθη πέρυσι στην καρδιά του πολέμου και του πληθωρισμού, της ενεργειακής ακρίβειας και της αβεβαιότητας, και φέτος τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα. Όπως σημείωσε συνηγορούν όλοι σε αυτό, όπως ο ΣΕΤΕ, όλος ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος, οι αεροπορικές εταιρίες, οι ξένοι tour operators.

Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού, όπως τονίζεται, μίλησε για τον καθοριστικό ρόλο του τουρισμού στην ενίσχυση της οικονομίας, στη στήριξη της μεσαίας τάξης, του εμπορίου και της εστίασης, υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα, όπου κατεβαίνει υποψήφιος διεκδικώντας τον 1 από τους 4 σταυρούς, δεν σταμάτησε να υποδέχεται ταξιδιώτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ