29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γεγονός η πρώτη γυναικεία ομάδα φούτσαλ στο Καρπενήσι. Το νέο, φιλόδοξο αθλητικό εγχείρημα, το ρόστερ και οι στόχοι [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ]

Ένα νέο, φιλόδοξο αθλητικό εγχείρημα ξεκινά στην πόλη του Καρπενησίου και αφορά στη δημιουργία της ομάδας γυναικών στο ποδόσφαιρο σάλας. Το νεοσύστατο σύνολο θα συμμετάσχει σε πρωτάθλημα και κύπελλο με αντιπάλους όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ κ.α.

από την έντυπη έκδοση των Ευρυτανικών Νέων

Δεν θα μείνει χωρίς… φούτσαλ το Καρπενήσι. Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, παράλληλα με την απόφαση αναστολής του αντρικού τμήματος του Καρπενήσι Φούτσαλ για έναν χρόνο, δημιουργήθηκε ομάδα γυναικών στο ποδόσφαιρο σάλας, που με πρωταρχικό κίνητρο τη χαρά της συμμετοχής θα πάρει μέρος στο νέο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

ΒΙΝΤΕΟ

Πρόσφατα τελέστηκε στο κλειστό γήπεδο των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου ο αγιασμός για το νεοσύστατο τμήμα γυναικών του Καρπενήσι Φούτσαλ. Παρόντες στον αγιασμό, που τέλεσε ο π. Κωνσταντίνος Λιάπης, ήταν ο επικεφαλής του τμήματος, Δημήτρης Κολλημένος, το ιδρυτικό μέλος και τεχνικός των ανδρών, Δημήτρης Αντωνίου, και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Καρπενησίου, Γιάννης Σβερώνης.

Το ρόστερ

Το τεχνικό επιτελείο του σωματείου αποτελείται από τους Δημήτρη Αντωνίου, Δημήτρη Κολλημένο και Γιώργο Πανόπουλο. Γενικός αρχηγός είναι ο Παναγιώτης Καραγιάννης και γυμνάστριες οι Δήμητρα Τσούμα και Αργυρώ Σταθοπούλου. Οι παίκτριες που αποτελούν το ρόστερ της ομάδας έχουν ως εξής:

Οι στόχοι

«Ξεκινάμε μια καινούργια προσπάθεια με το τμήμα γυναικών. Θα αγωνισθούμε στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σάλας, στο οποίο συμμετέχουν έντεκα ομάδες -οι εννιά είναι από την Αθήνα, εμείς από το Καρπενήσι και μία από τη Δράμα», λέει στα Ευρυτανικά Νέα ο Δ. Κολλημένος και θέτει το πλαίσιο των στόχων: «Δεν είναι στόχος μας να πρωταγωνιστήσουμε, στόχος μας ήταν να φτιάξουμε την ομάδα, μετά να γίνουμε ομάδα και στο τέλος να συμπεριφερθούμε σαν ομάδα». Και συνεχίζει: «Μπορεί μια κοπέλα από 14 χρονών και άνω να αγωνισθεί. Εμείς δεχόμαστε κορίτσια και μικρότερης ηλικίας. Όριο προς τα πάνω δεν υπάρχει, όσο το λέει η… καρδιά μας μπορούμε να αγωνιζόμαστε. Όσες επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, όλες οι κοπέλες θα πάρουν χρόνο συμμετοχής, θα αγωνισθούν κόντρα σε ιστορικούς συλλόγους, όπως ο Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ο Ατρόμητος».

Δεδομένη είναι η στήριξη της δημοτικής αρχής στο νέο εγχείρημα, λέει στην εφημερίδα ο Γ. Σβερώνης: «Με μεγάλη μας χαρά βρεθήκαμε σήμερα εδώ, στον αγιασμό που πραγματοποίησε η γυναικεία ομάδα φούτσαλ του Καρπενησίου. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον τόπο μας (…). Με μεγάλη μας χαρά ο Δήμος Καρπενησίου ανταποκρίθηκε στο αίτημα που υπήρξε από τους υπεύθυνους της ομάδας για να παραχωρήσουμε το Αθλητικό Κέντρο ως έδρα αλλά και ως χώρο προπόνησης. Εμείς είμαστε δίπλα και αγκαλιάζουμε αυτή την προσπάθεια και οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται στον χώρο του αθλητισμού και γενικότερα. Είμαστε δίπλα στις προσπάθειες των παιδιών, ώστε να μπορέσουν να σταθούν στην κατηγορία, να κάνουν μια αξιόλογη πορεία και μέσα από αυτό να δείξουμε ότι το Καρπενήσι μπορεί πέρα από όλα τα υπόλοιπα αθλήματα, να σταθεί και στο γυναικείο ποδόσφαιρο σάλας».

Και καταλήγει ο αντιδήμαρχος: «Δεν υπάρχει κενό στο ποδόσφαιρο σάλας στην πόλη μας. Το γυναικείο τμήμα ιδρύθηκε φέτος και οφείλουμε να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στον Δημήτρη Κολλημένο και σε όσους είναι κοντά του σε αυτή την προσπάθεια. Συνεχίζει αυτό που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια μια παρέα συμπολιτών μας, δημοτών μας που έκαναν γνωστή την ομάδα φούτσαλ ανδρών του Καρπενησίου· ελπίζω να έχουμε και την ομάδα γυναικών αλλά και την ομάδα ανδρών στο φούτσαλ και σε μια μεγάλη κατηγορία».

Σε πρωτάθλημα και κύπελλο

Η διαδικτυακή κλήρωση του Women’s Futsal Championship, στο οποίο μετέχει το Καρπενήσι Φούτσαλ έγινε διαδικτυακά. Στο πρωτάθλημα, που αρχίζει στις 16 Νοεμβρίου 2022, λαμβάνουν μέρος 10 ομάδες. Την επαρχία εκπροσωπούν το Καρπενήσι Φούτσαλ και η Δόξα 2016 (από τη Δράμα), ενώ από την Αθήνα προέρχονται οι ομάδες: ΑΕΚ, Αθήνα 90΄, Αριάδνη Αμπελοκήπων, Ατρόμητος Αθηνών, Νέο Ικόνιο, Παναθηναϊκός, Προοδευτική και Τράχωνες Αλίμου.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, το Καρπενήσι θα αγωνιστεί με τη Δράμα εκτός έδρας (ο αγώνας θα γίνει στην Αθήνα), ενώ στη 2η αγωνιστική θα υποδεχθεί την ΑΕΚ και στην 5η «στροφή» θα αντιμετωπίσει στο Αθλητικό Κέντρο τον ΠΑΟ. Για το κύπελλο Ελλάδος θα υποδεχτεί την ΑΕΚ στη φάση των προκριματικών.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ