27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γεμάτο Καρπενήσι τα Χριστούγεννα. Ξεκινούν οι αφίξεις επισκεπτών για τις γιορτές, τι λένε οι ξενοδόχοι (από την έντυπη)

Εκ των κορυφαίων ορεινών προορισμών στην Ελλάδα θα είναι η Ευρυτανία κατά το δεκαπενθήμερο των εορτών, με το τριήμερο των Χριστουγέννων να βρίσκει πλήρη τα τουριστικά καταλύματα

από την έντυπη έκδοση

Χιλιάδες θα είναι και φέτος οι επισκέπτες που θα επιλέξουν το Καρπενήσι και τα χωριά της Ευρυτανίας για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια. Όπως λένε οι ξενοδόχοι, το τουριστικό ενδιαφέρον καταγράφεται πολύ έντονο εδώ και καιρό και θα κορυφωθεί όσο πλησιάζουμε στην περίοδο των εορτών.

Χτυπούν διαρκώς τα τηλέφωνα

«Περιμένουμε, σίγουρα, κόσμο το δεκαπενθήμερο των Χριστουγέννων, με μια καλή μέση πληρότητα, που εκτιμούμε ότι θα φθάσει περίπου στο 60%. Το τριήμερο των Χριστουγέννων, ασφαλώς, η εικόνα θα είναι ακόμα καλύτερη. Ευελπιστούμε ότι ο καιρός θα διατηρηθεί καλός (…). Αισιοδοξώ ότι όλα θα πάνε καλά και όπως πρέπει, και για τους επισκέπτες και για τους επιχειρηματίες του τουρισμού», δηλώνει στην εφημερίδα η Σοφία Φλέγκα, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Ευρυτανίας.

Μια απλή αναζήτηση για εύρεση καταλύματος στο Καρπενήσι και τα περίχωρα, στις γνωστές online πλατφόρμες, καταδεικνύει πως δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες για τα Χριστούγεννα, ενώ για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς η πληρότητα είναι μεν πολύ υψηλή, αλλά -προς το παρόν- υπάρχουν επιλογές για τους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής.

Η κορύφωση των κρατήσεων εντοπίζεται από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 26 Δεκεμβρίου, ενώ ζωηρό ενδιαφέρον δείχνουν οι -υποψήφιοι- επισκέπτες για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο, στις ενδιάμεσες μέρες των εορτών, οι κρατήσεις πέφτουν χαμηλότερα. Η πλειονότητα των επισκεπτών επιλέγει 3 ή 4 διανυκτερεύσεις, αναφέρει η κα Φλέγκα, τονίζοντας πως οι τιμές στα τουριστικά καταλύματα διατηρούνται περίπου στα περυσινά επίπεδα, με μικρή αύξηση ανά περιπτώσεις, της τάξης του 5-10%. «Το πρόβλημα εντοπίζεται στο διάστημα μετά τις γιορτές, όπου οι κρατήσεις είναι, προς το παρόν, μηδενικές», σημειώνει και εξηγεί πως οι χιονοπτώσεις αποτελούν κομβικό παράγοντα για την αύξηση των ροών από τις αρχές του 2024.

Παράλληλα, ο τουριστικός κόσμος δηλώνει ικανοποίηση για τις σταθερά αξιόλογες ροές επισκεπτών τα σαββατοκύριακα του φθινοπώρου, με το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου να φέρνει πολλούς επισκέπτες στην Ευρυτανία. Η κα Φλέγκα αναφέρεται και στις δράσεις εξωστρέφειας της Ένωσης Ξενοδόχων (συμμετοχή σε εκθέσεις κ.α.), επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι ο στόχος αύξησης των τουριστών είναι ζήτημα πολυπαραγοντικό.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ