19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γεννημένη στις Βρυξέλλες η νέα υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Τουρκίας

Γεννημένη στις Βρυξέλλες, είναι η νέα υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Τουρκίας. H Mαïνούρ Οζντεμίρ, πρώην δημοτική σύμβουλος του cdH (Ανθρωπιστικό Δημοκρατικό Κέντρο) στο Σκαρμπέεκ και βουλευτής Βρυξελλών για δέκα χρόνια, ορίστηκε υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων στη νέα τουρκική κυβέρνηση, αναφέρει το δίκτυο rtbf.

Γεννημένη στις Βρυξέλλες το 1982, η Mαϊνούρ Οζντεμίρ, απόφοιτη του ULB στις πολιτικές επιστήμες, έλαβε μέρος το 2006, στις δημοτικές εκλογές. Εξελέγη με το cdH. Τον Ιούνιο του 2009 έγινε βουλευτής Βρυξελλών. Επανεξελέγη το 2014.

Αποβλήθηκε από το cdH μετά από δηλώσεις της για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Ειδικότερα, όπως μετέδωσαν το 2015 τα βελγικά μέσα, είχε αρνηθεί να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Η Mαϊνούρ Οζντεμίρ αποφάσισε να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή των Βρυξελλών το 2019, στο τέλος της δεύτερης θητείας της. Την επόμενη χρονιά, ο Τούρκος πρόεδρος, με τον οποίο ήταν κοντά, όπως επισημαίνει το rtbf, την όρισε Πρέσβη στην Αλγερία, θέση την οποία αφήνει για να αναλάβει υπουργική θέση.

Ανταπόκριση από Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ