21 Μαρτίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Γερμανία: Ξεπέρασαν τις 60.000 οι νεκροί από κορονοϊό

Γερμανία: Ξεπέρασαν τις 60.000 οι νεκροί από κορονοϊό

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 12.908 τις προηγούμενες 24 ώρες, φτάνοντας τα 2.264.909, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Άλλοι 855 ασθενείς πέθαναν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φτάνει τους 60.597 νεκρούς.

Το 59% των Γερμανών πολιτών πλέον πάντως δηλώνει ότι θέλει να εμβολιαστεί οπωσδήποτε. Tο 68% χαρακτηρίζει όμως την ταχύτητα των εμβολιασμών πολύ αργή.

Ωστόσο, η αυξανόμενη προθυμία των Γερμανών για εμβολιασμό αντισταθμίζεται από την αυξανόμενη απογοήτευση για την ταχύτητα εμβολιασμού: Ενώ την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου το 52% των ερωτηθέντων χαρακτήριζε την ταχύτητα των εμβολιασμών ως πολύ αργή, τώρα έχει την άποψη αυτή έχει το 68%. Το 21% πιστεύει ότι η σημερινή ταχύτητα των εμβολιασμών είναι η ενδεδειγμένη και μόνο το 7% πιστεύει ότι είναι πολύ γρήγορη.

Για την προμήθεια του εμβολίου, τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν ότι δεν θα διαπραγματευτεί κάθε χώρα με τον κατασκευαστή του εμβολίου από μόνη της, αλλά ότι οι χώρες της ΕΕ θα παραγγείλουν μαζί το εμβόλιο. Αυτό η απόφαση εξακολουθεί να υποστηρίζεται από την πλειοψηφία, έστω και αν οι αμφιβολίες έχουν αυξηθεί (63%, δηλαδή -7% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο). Το 33% (+8%) εξακολουθεί να επικρίνει την κοινή απόφαση για την προμήθεια των εμβολίων.

Το 68% των ερωτηθεντων πολιτών (-5% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο) τάσσεται κατά των περιορισμών για όσους έχουν εμβολιαστεί και το 28% (+5%) είναι υπέρ. Οι υποστηρικτές των ειδικών δικαιωμάτων για εμβολιασμένα άτομα προέρχονται κυρίως από υποστηρικτές του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP), οι οποίοι τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 48%.

To άρθρο Γερμανία: Ξεπέρασαν τις 60.000 οι νεκροί από κορονοϊό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ